When it's time to give in and give up!

Hey. Om saker och ting inte fungerar, kan det vara en tanke att ta upp det om det inte finns någonting att göra åt saken finns det heller ingenting att göra åt en förändring. Det är min sist och ser ingen annan utväg än att leva med den det är när jag kommer tillbaka till Dille efter lovet två månader kvar innan studenten. Visst ser jag hellre att det är en bra sista tid då saker och ting fungerar men har gett upp hoppet lite grann om det eftersom ingenting verkar gå att förändra. Denna tid kommer inte bli sämre än vad jag gick igenom när jag gick i 6:an 7:an och det handlar inte om ett halvår utan två månader. Om det inte hade varit för de två månader som är kvar hade jag antagligen stuckit härifrån eller byt skola på nytt. Man kan alltid försöka få saker och ting att fungera men det går inte att göra på egen hand. //Zai

When things just are little to much!

Bild: Island 2011
Fotograf: Elise C
 
Hey!
 
Otroligt glad att det snart är lov har lust att börja packa just nu men är antagligen för trött för det. Frustrationen bygger sakta men säkert upp och kommer antagligen ta över mig snart. Många planerar att dra ut nu på Onsdag men kanske att det inte är så bra ide att följa med. Thngs are never what you expect them to be. Börjar tröttna ganska rejält på min situation som är just nu. Varför ett papper aldrig kan hitta sin väg hit trotts att det gått närmare 60 dagar snart. Varför saker och ting verkar försvinna varför en andra värld aldrig verkar räcka till och varför saker och ting aldrig kan vara annat än komplicerade. 
 
Just nu är frustrationen en stor del av mig och just nu kan jag heller inte få utlopp för det som gör frustrationen. Saknar och längtar efter dessa stunder som var enkla och roliga och som någonstans håller mig levande men det känns länge sedan. 
 
Saknar min poppis som alltid gör mig på bra humör med den galna humor och barnslighet. Steg för steg med de fyrbenta, genom skog och över berg finna lugnet i mig själv utan att konstant ha frustrationen surrandes som ett dån i bakgrunden. 
 
Jag hatar att så ofta gå runt och undra och fundera, varför kan de svar jag vill ha aldrig vara simpla, alltid så jäkla komplicerat. 
 
Jag vill bort härifrån både kroppsligt men även i tankarna. Lämna denna bubbla en stund och göra saker som väcker glädje och lycka igen hitta den där gnistan igen sväva fram på moln och se hur länkarna flätas samman igen. 
 
orden känns inte längre som en väg ut, Det blir bara ett avtryck och inget som jag ens orkar med just nu. Jag orkar inte gå igenom samma sak gång på gång, kan inte groparna i vägen bara få någon att förstå att det körts en för många fordon...Körts över en för många gånger.... JAG BLIR FAN TOKIG!
 
//ZAI!!

Med utmaningen blir livet så mycket mer intressant!

 
Jag på Island sommaren 2011
Fotograf: Marcus Carson 
 
Hey!
 
Människor och folk vimmel, individer och grupper. Vi alla är väldigt olika. De allra flesta som träffar nya människor vill för eller senare försöka kategorisera personen i fråga. Omedvetet eller medvetet börjar vi leta efter svar som gör att vi kan kategorisera människor och på så vis lättare förstå personen i fråga. 
 
Jag har funderat och resonerat en del kring detta nu under dagen och konstaterat att i alla fall jag inte gärna gör det så lätt för andra att kategorisera mig. Iof så är jag en person som ibland beskrivs som mystisk, oförutsägbar och på så sätt ibland sedd som svår när man väl ska gå in djupare och lära känna varandra. En del personer blir osäkra och backar en del tyker att det är intressant och fortsätter. Samt att ja man behöver inte göra det mer komplicerat än vad det är. Dock känns människan av naturen vara en varelse som gärna komplicerar saker både en och två gånger för mycket. En av många anledningar varför människan är så komplex samtidigt så komplicerad på så många sätt. Intressant eller läskigt, ibland kanske det inte bara är ett av alternativen utan kan variera lite. Variationen från person till person är också ett faktum i denna situation. 
 
Männikor är bland det mest intressanta, komplicerade och jobbigaste sakerna i livet alla fall vad jag anser. För mig som älskar utmaningar fastnar ofta för personer som av naturen inte är helt enkla, olycks drabbade, sitter i kniviga situationer och komplicerade är nog något som lite kan beskriva en del människor i min närhet. Dock är detta inget undantag snarare en regel när det gäller mig. Lite kanske för att jag lskar att analysera saker älskar utmaningar och älskar att tänja på mina egna gränser och utsätta mig för nya och ibland läskiga situationer. Behöver inte alltid vara som ett hoppa bungyjump kan även vara i sociala samanhang och liknande. 
 
//Zai 
 
 

It's about doing it not saying you will!

 
Det är otroligt enkelt att prata och säga saker som man gör, borde göra, kommer att göra men vad som verkligen betyder något och som spelar roll i slutändan är om man faktiskt gör det eller om det bara förblir massa tomma ord. 
 
Gillar bilden och dess budskap, Tycker att det är både bra och kul att prata och diskutera saker men när det väl kommer till kritan så är det vad man gör och inte alltid vad man säger som har störst effekt och betydelse för de runtomkring i sin omgivning. 
 
Självklart kan man inte göra allt man borde göra men här gäller det då också att prioritera vad som är viktigast och betyder mest. För man kan faktiskt inte göra allt även om man skulle vilja, för det skulle man behöva vara omännsklig.
 
//Zai  

Monotona Eko:n...

En klockren bild!! <3Mi
 
Hey på er!
 
Igår var vi ute och fotade vilket vad nice.  Bortsätt från det ser varje dag likadan ut här på DIlle och det Monotona Ekot hörs många mil härifrån. Jag kan beskriva mina dagar och min omgivning i detalj utan att ens upplevt de kommande dagarna. Varför jo men för att de senaste månaderna har sätt precis likadana ut. 
 
Höjdpunkterna varje vecka är faktiskt kvällsfikat när man kan sitta och prata med människor som brinner för liknande saker som jag som kommer med hopp och engagemang. Säger inte att jag aldrig blir inspirerad annars men just nu är det så. 
 
Ser grymt mycket fram emot att få komma hem igen och träna min ponny <3 långa promenader i skogen med vovven och träffa mina underbara vänner som trotts så många mil i mellan oss fortfarande håller mig nära precis som jag gör med dem. Det är underbart att ha vänner som står fast med sin vänskap trotts många mil och alltid lika roligt och givande att träffa dem!! <3
 
Skickade också in min ansökan om att vara funktionär på Hultsfredsfestivalen i sommar något jag verkligen ser fram emot!! :) Både Imagion Dragons och Arctic Monkeys kommer ditt. Hoppas också på att kunna åka på Urkult!! :)
 
//Zai 

Roliga Klipp! :)

Roliga klipp: Enjoy!
 
 
 

När motivationen löpt ut!

Hey på er!!
 
Imorrse deltog jag på en insperationsdag för studenter. Just nu kan jag nog inte vara mindre motiverad. Har kännt att det varit på G ett tag men att det skulle slå till på det här sättet hade jag ingen aning om. Det är fåtal saker som faktiskt kan få mig att bli inspirerad eller glad. Känslan av att vilja komma härifrån blir allt större. 

Är ungefär min foderhäst och Malin och Anna som får mig att orka med. Otroligt glad att jag numera har en häst. Kan inte riktigt säga att jag hatar människor just nu men den otroligt negativa inställningar som allt för många har och gör allt för att dela med sig av gör dagarna så gråa och tråkiga. Hatar att känna denna omotivation. 
 
Förra veckan kände jag lite som om det var jag mot v'ärlden och att det inte spelade någon roll om vad jag skulle möta eftersom jag ändå skulle ta mig igenom. Just nu sätter jag käpparna i hjulen för mig själv känns inte speciellt bra. 
 
Har ingen lust att kliva upp imorgon träffa människor igen. VIll så mycket hellre komma ut i bilen igen och fortsätta övningsköra och sedan gå direkt till stallet och rida utan att ens se eller träffa en människa. Eller ja varför vara vaken när man kan sova. Jo eventuellt för att det är omöjligt om dagarna då det är livat både i huset och en kör av ylanden hörs utanför. 
 
God natt! Hoppas denna svacka tar en snabb vändning. 
 
Ha re bra!!
 
//Zai 

Wanna go to the Seaside?!?

Grymt bra låt: :) <3 
 
//Zai <3

77 dagar KVAR !!!! WOHO!

Hej! 77 dagar kvar till Studenten!! :) 67 dagar kvar med min foderhäst 48 skoldagar 29 lediga dagar 77 dagar till frihet!! <3 7 är en siffra som jag haft lite gemensamt med en vän. siffran 7 som inom numerologin också är klassad som lite mystisk och liknande något som många anset om mig genom åren. Var egentlgien meningen att vi skulle hitta på något kul idag men eftersom hon just nu befinner sig på fjället och jag på skolan blir det inte av idag men hoppas på att vi kan hitta på något resterande dagar under veckan. //Zai <3

So the days are ticking

Hej på er! Övningskörde igen igår, gick betydligt bättre än sist vilket var jätte skönt. Vill bara ha körkort snart! skulle vara så otroligt skönt, men får fortsätta att övningsköra ett tag och försöka få till det när tiden är inne. Sitter mest och gör ingenting just nu har tre läxor jag skulle kunna göra och många jobb ansökningar etc som jag skulle kunna skicka in men har inte riktigt kommit ditt än. Dock har jag planer på att försöka ta några av dem imorgon. Då jag tog lite ledigt idag, vilket alltid är bra! Poiar också en hel del just nu vilket är riktigt kul och vill bara lära mig mer och mer :) Ha re bra! Kanske ändå ska försöka plugga lite :) //Enid

So damn tired of this life!!! 79 days to go!!!!

 
Hej!
 
Igår svävade jag mer eller mindre moln idag är känns det som om det motsatta... Börjar bli otrligt trött på människor, aldrig något nytt, alltid samma visa alltid samma sak. Min värld känns otroligt monoton och tråkig, samma människor samma rutiner, samma samma samma, de vanliga agerar som de alltid gjort under den tid jag kännt dem/ kännt till dem.Blir så otroligt tråkigt, vill till någe nytt ställe med nya människor med nya rutiner, med dagar som aldrig ser ut som den andra, ett omväxlande och roligt liv där det alltid är något nytt som händer. 
 
var på möte igår vilket trotts att det tog 5 timmar var grymt roligt, umgås med människor jag bara en gång träffat tidigare, lära känna nya människor etc, så grymt kul!!! LOVE IT! den 7 April är det också lite "team building/ lära känna middag" samt ytterligare ett möte ska bli otroligt kul!!! :)
 
otroligt glad att jag har Jappra här min foderhäst som jag nu haft i lite över en månad. känns otroligt bra, longerade henne löst i korallen idag och var grymt duktig <3
 
Har också hunnit med att poi:a vilket är roligt men också ett tillfälle då jag många gånger och ofta halft slår ihjäl mig eller ja typ. Inte för att jag gör fel direkt utan för att jag tar ut min irritationer en aning när jag kör vilket gör att jag ibland inte tänker utan bara drar på. 
 
 
//Zai 
 

Trust yourself

 
 
...Things will be complicated, things will be hard, we will doubt and we will question, but as long as there is belive, hope and a goal. It's just not worth on giving up on the thought and hope of maybe one day things could turn out. 
 
As long as i belive in things i wont take the next step and i wont leave this thought and this dream. Many people may think i should but somethings you just got to do. Because you see no other way. Sometimes you just got to stand up for yourself and do things even though you might get half killed physically along the way. 
 
Days, weeks and years have passed, and yes things are moving forward!... There is still along way to go but things are moving, things are happening! 
 
//Enid :)
 
 

Dont give up on what you belive in....

 
Hey!
 
Never give up on something that's worth fighting for and that makes you smile! Mitt motto idag typ eller ja jag lyckades övertyga mig själv väldigt mycket. Människor omkring mig kommer inte alltid att ge mig den lättaste situationen att försöka ta mig igenom och en del kommer i själva verket att försöka bygga hinder. Om du tror på en ide eller vad du må vara ge inte upp den bara för att andra inte tror på den eller det du tänkt göra. Så länge du tror på den så är det de du ska satsa på de och göra det så långt att du antingen insett att "Okej detta kommer inte gå" "Eller yes det här funkade" i vilket fall som helst så är det ibland betydligt mer bekvämt och bra att veta att man faktiskt försökt än att år efter år fundera på om det hade gått. 
 
Det är många saker som inte kommer att vara enkelt och i själva verket väldigt svårt, men ge aldrig aldrig upp. Någonstans finns det något som ändå gör att du tror på ideén eller vad du nu vill göra. 
 
Jag har en idé som min familj inte tror på men en som jag verkligen tror på. Mest troligt så kommer jag alltid undra om det kanske ändå kunnat gått om jag inte försöker full följa den. Därför är detta lite av mitt mål nu efter gymnasiet att satsa på min ideé och de liv jag vill leva i många år framåt och ta reda på om min idé är något som går eller om det inte fungerade för att då kan jag i alla fall känna att "Jag försökte" jag gjorde vad jag kunde. 
 
//Enid 

Från Stockholm till filmen EGO!

Hey!
 
Idag blev det även BIO med Linda, kul att ses igen och bra initiativ. Blev middag först och åt sushi! <3 grymt gott... måste säga att det är lite komiskt att resturangen heter Ikki men tanke på att jag kallar en viss annan person för Ikki :P
 
Gick också runt i stan någon timme innan vi träffades och lyssnade på musik och var in i ett antal affärer. Ganska shysst att bara gå runt på stan själv och lyssna på musik och tänka att man är ganska cool, vilket man i själva verket kanske egentligen inte alls är men just den faktan spelar ingen roll. För i slutändan är det bara jag som kommer att behöva leva med mig själv i resten av mitt lit och hur man ser på sig själv spelar faktiskt ganska stor roll. Att se hur människor passerar och gång på gång påminnas om hur skönt det är att bo på ett ställe där ingen bryr sig om hur du ser ut mer än du själv om någon.  
 
Dock kan jag säga att det är ganska shysst med lite omväxling i vardagen, om man jämnför med Dille exempelvis. :) Köpte också strumpor idag, som jag ska ha till Poi hoppas bara på att de ska funka. Dumt nog så glömde jag mina poi på Dille vilket inte var så great. 
 
Så vilken bio såg vi då?!?! 
 
 
Jo filmen EGO som handlar om en hipp storstads kille vid namn "Sebastian" som drömmer om att bli Signad hos ett skivbolag. Till vardags jobbar hon i en mode butik i Stockholm och festar järnet med "heta" brudar och killarna. En dag är livet på topp och han har nästan blivit signad när han får otur och blir blind. Hans föräldrar försöker göra allt för att hjälpa honom men lyckas inte riktigt förrens Mia kommer in i bilden och blir hans assistent. Det kommer allt närmare varandra, men när "Sebastian" återfår synen efter en operation och får se att Mia inte alls är en blond tjej med stor byst och stilletklackar bryts kontakten tills det att han inser att utseendet inte är allt och att Mia faktiskt är fin och betyder så mycket mer för honom. 
 
En humoristisk och rolig film, där huvudkaraktären påminner allt för mycket om min brorsa. Även om han är en yngre version. Se värd film deffinitivt!!! 
 
//Zai 

Linnea 20 år!! <3

Hej!
 
Idag har jag varit iväg och firat min vän Linnea på hennes 20 års dag. Var grymt kul att träffa henne och de andra igen men också få möjligheten att få vara med och fira henne!
 
Älskar dig Nea och stort GRATTIS vad skulle jag göra utan dig!! <3
 
Hoppas att du fick en grym fortsättning på dagen! <3
 
//Zai 
 
 

Övningskörning woop woop

 
 
Hey på er!
 
Övningskörde idag igen, Fick prova att köra i våran Ford Galaxy. Betydligt större än de bilar jag sutit i förrut men shysst och att köra lite tung och stor att manuvrera i men träning ger färdighet. Var också upp på motorvägen idag för första gången vilket var kul :) 
 
En hel del som jag måste träna fortfarande men är på god väg, 14 gången framför ratten so far, 4 med trafikskola och resten hemma, så ändå ganska nöjd och går framåt vilket är huvudsaken. 
 
Ska försöka få in så mycket tid som möjligt bakom ratten nu när jag är hemma. Bra att passa på liksom. :) 
 
//Zai