Färgpsykologi - Rött och Grönt

 
 
 
Bilder från Google. 
 
 
Har alltid tyckt att färgpsykologi varit intressant. Märkte själv väldigt tydligt av effekten som grön har på många människor. Var jätte stressad en period och mådde illa nästintill konstant de vakna timmarna på dygnet. Tog då ibland promenader med min vovve i en blomstrande grön skog och snacka om effekt. Illamåendet försvann under promenaden och jag var betydligt lugnare resten av dagen/kvällen.
 
Rött är en av mina absoluta favorit färger. För er som känner mig kommer detta inte som en överraskning. Röd är färg som används i varnings samanhang. Rött är också sedd som en kraftfull, positiv och en färg som ger energi. Det anses att färgen symboliserar ledarskap, ambition, viljestyrka och uthållighet. Kan också upplevas som provocerande och bör därför undvikas vid exempelvis olika förhandlingar. För mycket rött kan också framkalla irritation och ilska. Så ja när jag ände befinner mig i lagom så är lagom mycket rött bäst xD. 
 
Grönt och rött ses också som bra kompliment färger till varandra. 
 
//Enid 
 

När minnena kommer ifatt mig!

Jag och min foderhäst J! 
 
Fotograf: Elisabeth Höglund :)
 
Kunde nog inte sakna detta lilla sto mer! ca två månader sedan jag träffade henne sist och ja, hade så otroligt roligt med denna tjej, trotts att vi failade med våran första och ända väldigt spontana tävling. Spelar egentligen ingen roll. 
 
Så många timmar att bara fokusera på henne, framåt anda, steg, personlighet, utvecklings möjligheter, hur härligt som helst.
 
Fick också svar från hennes ägare att det finns möjlighet att ha henne på foder nu till hösten också och ja jag hoppas verkligen att det ska fungera. Ser grymt mycket fram emot att börja jobba med henne igen. 
 
Att få påbörja något nytt, få påbörja ett liv jag på så många fler sätt ha kontroll över. 
 
Hoppas att saker och ting faller på plats snart och att funderingarna snarast möjligt blir besvarade. Trotts att jag hoppar mellan allt mellan himmel och jord just nu kanske det ändå finns något i Jämtland som jag inte riktigt är klar med. En plats i Sverige som jag ännu inte vill bryta mig fri från. 
 
//Enid 
 

ARKADIA - Stockholm Street Festival 7 Juli

 
 
 
 
Fotograf: Elise Carson ©
 
Hey
 
här är några av mina bilder från när jag var på Stockholm Street Festival den 7 Juli :)
 
bilderna är från showen med ARKADIA en svensk street artist :)
 
//Enid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rolling deep

Hey på er!
 
Känner mig halft lost just nu, skulle väldigt gärna vilja bosätta mig någonstans ute i ingenstans utomlands och bara vara. Få fota, hitta insperation, spela och lyssna på musik. Göra sånt som jag brinner för utan att ha en verklighet att tänka och fundera på. Bara få vara! Få leva, känna på livet bortom de männskliga faktorerna, bortom människor och stress. Bortom presstationer, bortom allt som handlar om normer. Bortom den verklighet jag idag lever i. 
 
Frustrerande att inte veta om högskolan. Klantigt av mig men vad ska jag göra, får helt enkelt leva med det och hoppas på att det går bra ändå. La in mina val inte helt i linje med vad jag tänkt mig vilket ledde till att jag blivit struken från den utbildningen jag vill gå. Detta betyder att jag hamnar i en annan grupp när det kommer till urval. Vilket också tar längre tid. 
 
Efter helgen har jag haft ont i ryggen. Har arbetat i en form som tyvärr inte är allt för skonsam för ryggen vilket jag minst sagt kännt av nu de senaste dagarna. Hoppas nu på att back on track paden som jag har till ryggen ska hjälpa. 
 
Känner mig också lite stressad inför nästa vecka då jag måste töma alla minneskort etc. för att kunna ta så många bilder som möjligt under Stockholm Pride. Har inte heller kommit under fund om hur det blir med boende möjligheterna i stan eftersom saker och ting inte riktigt blev som jag tänkte mig.
 
Ska dock gå på volontär festen på måndag vilket ska bli suuuper kul!!! :)  Något jag verkligen ser fram emot :) 
 
//Enid

wolf song!

 
 

Min Vovve <3 Stor inspirations källa!!

 
Hey!
 
Här är en bild på min vovve Kita från nu i helgen när jag bodde hos min moster. Självklart var även vovven med eftersom jag var den ända hemma under veckan. Så sjukt härligt att ha henne med eller ja ha huvudansvaret för henne, dagligen komma ut på långa och härliga promenader. Alltid mötas av en glad och härlig vovve på morgonen eller när man kommer hem från jobb/ annat. Ha en vovve att ta härliga och lång promenader i skogen. Sjukt härligt att ha vovven för en själv. Även om dagarna ibland känns lite för korta och man inte hinner med riktigt allt man tänkt säg är det ändå grymt härligt!! 
 
Älskade lilla vovve! Hoppas på att det ska bli många många fler långa härliga promenader i skogen i sommar/höst. 
 

When life simply KLICKS!

Hey!
 
Känns så otroligt bra just nu! efter en häftig konsert med sjukt mycket roliga människor! vänner som är allt för gulliga och Jobb, trotts att jag är ganska slut och speciellt ryggen är jag väldigt nöjd! Underbart!!
 
Övningskört och har fått erbjudandet om att köpa en bil som typ låter perfa! Så får se om det blir av skulle iaf vara perfa att ha en liten bil snart, med lite tur får jag också till ett körkort snart!
 
Om flytten till hösten sker vet jag inte. Just nu trivs jag grymt bra här dock så klart att jag saknar min ponny och vänner och bekanta uppe från landet men klickar otroligt bra här nere just nu med jobb vänner etc vilket är otrligt skönt! 
 
Har inte kännt mig svimfärdig sedan den gången i Grekland, vilket är otroligt skönt! 
 
Hoppas också på att försöka få till en Foto session imorgon eller i övermorgon. Känner mig väldigt inspirerad just nu :) 
 
//Enid

JOBB & Konsert *.*

Hey!
 
Igår jobade jag återigen för Killnoise på Rihanna konserten i globen. Sjukt roligt var det! Träffade vårat lilla sälj team med massor av roliga och trevliga människor. träffa massa nya människor såg delar av Rihanna konserten.
 
Jobbade hela helgen plus måndag förmiddag hos min moster vilket var roligt. Idag tisdag har jag också jobbat. Gått väldigt bra, dock känns det att jag borde ha tänkte lite mer på min rygg i helgen då jag verkligen har kännt av den idag och haft ont men men hoppas på att det ska kännas bättre snart!
 
Nästa vecka drar Pride igång, att det inte blir som jag hoppades spelar nog ingen roll, måndag blir det utbildning samt den årliga festen inför pride och ska då gå med L vilket ska bli sjukt kul! Länge sedan vi träffades nu så ser grymt mycket fram emot det. Veckan kommer att bli helt mega Awsome!!! :D Hoppas på att jag någon dag kan sova i stan för att slippa behöva åka hem för att efter bara ett fåtal timmar åka tillbaka igen. 
 
AWSOME!!! 
 
//Enid

Wake me up!

Lyrics of a song!
 
 

*.*.*.*

296918_10150296750532867_7511499_n.jpg

Never let your life lay in the hands of the uncertainties of you're loved ones - Elise Carson 
 
 
 
 
 
 

I landet lagom och långt liv!

Hej!
 
Kollar på ett natur program för tillfället, och de pratar om liv och vilka djur blir äldst och ja, fluga vs sköldpadda = självklart blir sköldpaddan sjukt mycket äldre än en störrande fluga som trolien smälls på några minuter när den kommit till wrong place, wrong time! 
 
Med andra ord om man frågar min mom, och baserat på den teorin skulle jag bli otroligt gammal! Så varför vara totalt stressad och göra allt i hundra åttio när man kan leva länge och göra saker i lagom takt i landet lagom :)
 
//Enid

JOBB!!!

En bild jag fotade förra sommaren vid hamnen/ vattnet 
 
 
Hej!
 
Idag var jag ner till centrum och skrev på anställningsbeviset och dyl. Äntligen har jobbet fallit på plats och nu börjar intro passen. Jag började från och med igår att jobba som personlig assistent. Vilket också innebär att jag äntligen har en anställning och ett jobb. 
 
Idag har jag haft hand om min vovve, varit på massa promenader, klippt klor, borstat tänderna på henne, samt köpt dentasticks till henne för att hålla hennes mun fresch. Man kan säga att det inte tar lång tid förrens Dentasticksen försvinner.
 
Att hålla min diet vilket jag började med den 1 Juli går fortsatt bra och har gått ner några kilon. Dock är jag inte jätte strickt med dieten och går över gränsen lite ibland med vad jag äter men anser det okey eftersom jag var väldigt strickt i början och med lite tur så har min kropp kommit på hur den ska fungera och bryta ner maten på bästa sätt. Utan att försätta mig i de situationer då jag nästan svimmar. 
 
Även illamåendet har gått över vilket är jätte skönt. 
 
Har förutom att pyssla om min vovve idag även hunnit med att jobba några timmar här hemma vilekt är bra. Hoppas bara på att kunna åka iväg till tippen snart med allt trädgårdsavfall. Dock får jag nog vänta med det till nästa vecka. 
 
Ha re bra!!
 

Sundbyholms travbana

Kruses Krabat under loppet Kusk: Jesper 
 
Travlopp nr 7. 
 
Kruses Krabat även kallad för hummlan i denna utstyrsel
 
Kruses Krabat
 
Kruses Krabat och Kusk: Jesper 
 
Var med min moster och hennes Sambo med deras travhäst "Kruses Krabat" när de var till Sundbyholmstravet och tävlade idag, sjukt kul var det och ne blev inte alls väldigt inspirerad. Skulle vara riktigt kul att ha en travare som man skulle kunna köra och träna och möjligen tävla lite med också :)
 
Förälskade mig i ett litet varmblods föl på förra praktiken, som jag även blev erbjuden att ta med mig hem. Tackade då nej eftersom jag varken hade ekonomi eller tid att ha hand om en travare på ett år då jag gick i skolan och bedömt från vad dåvarande ägare berättade. Skulle troligen fölet bli ett stort projekt. Dock är jag ett stort fan av utmaningar och älskar dem! Maliade faktiskt för några veckor sedan och hörde hur det gick med henne. Får se vad hon svarar och om hon gör det :)
 
//Enid 

When it all comes down to this!

 
 
Jag och min snygga Toppur, trotts att jag allt för ofta inte ser någon utmaning i honom och rent ut sagt tycker att han är ganska tråkig betyder han världen för mig! 
 
När de man tror att man kan lita på och räkna med sviker spelar inte det längre någon roll om vad som tidigare sagts, det är trotts allt ändå handlingarna som i slutändan talar om mer om personen än orden.
 
Hoppas på att kunna tävla Toppur i slutet av Augusti! 
 
Är just nu grymt taggad på att ändra mina planer och dra någon helt annan stans och strunta i de planer jag har. Göra något nytt roligt och oväntat. 
 
//Enid 

When the cards are turned i am happy i got you!

Jag och Poppis <3 
 
If you wanna lose me, just walk away! There is simple nothing more to say! 
 
//Enid

Högskolebesluten

url.png

Hey på er!
 
Har nu för fjärde gången ändrat mitt högskoleval, och tackat ja till mitt första hands val och nej till mitt andra handsval. Så länge väntar jag på beskedet kring de program jag har sökt.
 

När flykten är tryggheten och de klara tonerna blir till brus...

Hej!
 
Boende hit och boende ditt, idag har jag även fått mitt högskole antagningsbesked. Imorrse kändes det ganska bra mitt upplägg med vilka som kommer först var inte den bästa men kom in på mina första två val och blev därför struken från övriga. Har nu gjort två återanmälningar till två kurser/program jag hellre vill gå.
 
Har också börjat prata om vikten och fördelarna med att välja ett program och boende och ekonomi och hur det skulle se ut och studielån etc.Jag börjar återigen bli super stressad vill verkligen inte binda up mig att behöva bosätta mig på en och samma plats de tre kommande åren känns väääldigt läskigt just nu. Det gör mig vääldigt otrygg. Jag finner mer tryggheten i att hålla boende möjligheterna/Utbildningsmöjligheterna mer öppna och via det läsa kortare kurser. Hittade en pedagogik kurs som var nästan perfekt. Skulle vara ett år i Östersund men blev tyvärr inställd. 
 
Jag har just nu väldigt svårt att landa någonstans. Jag skulle vilja ha en liten stuga mitt ute i ingenstans ditt jag kan fly till, där jag kan plugga på distans men också ha en husbil som gör det möjligt att förflytta mig och bo på olika platser. Att ha en trygg punkt ditt jag kan åka när jag bara mest vill vara själv och behöver landa och sedan åka ut på äventyr igen och se världen och alla de möjligheter som finns runtomkring. 
 
Ha ett jobb som är allt annat än monotont. Ha en misse eller en vovve som kan flytta med mig och bo i husbil/stuga med mig. 
 
Ne efter min Dilletid har jag otroligt svårt för att våga landa någonstans eftersom jag nästan alltid är på väg någonstans om inte i verkligheten så i tankarnas väg. 
 
Kan inte landa vill inte stanna!!!
 
//Enid

Mac Tire Arts and Crafts - Coming project orientation of the bigger picture :)

Hej!
 
Idag har jag sutit och försökt uppdatera Mac Tire hemsidan (ett projekt som jag och en vän jobbat med i ca två år). Dock ganska svårt eftersom jag inte har speciellt många bilder med ett genomgående medeltids schema. Som dessutom ska spegla verksamheten som inte helt kommit igång ännu. Dock hoppas jag på att kunna börja lite mer seriöst i höst :)
 
Här är Mac Tire Arts and Crafts nya logga:
 
 
Gjorde första delarna i Julas ex Varg/ Keltiska tecknet - Ihopflätad text typ. Har sedan dess utvecklat loggan och blev faktiskt ganska nöjd med denna :)
 
Tryck HÄR om ni vill komma till hemsidan.
 
Ha re bra!
 
//Zai 
 
 
 

Stallet och ridtur :)

Hej!
 
Idag har jag varit mindre pigg, då jag satt uppe och snackade i telefon med en rolig filur i telefon xD - Kan bli väldigt intressanta samtal när båda är trötta/övertrötta och flummiga xD
 
Har även sökte fyra nya jobb idag så nu har jag sökt ungefär 65 jobb. 
 
Hade stallet imorrse och sedan höll jag tillsammans med min mamma i en tur. Fick också rida min Toppur vilket var roligt!! Blir bara bättre och bättre och nu börjar även lite mer vilja komma fram i honom stundtals dock skulle jag fortfarande vilja få fram ännu mer energi och framåtbjudning, samt att han ska bli känsligare. Ska dock börja jobba med honom kring det från marken. Får se vad det blir för resultat :)
 
Efter stallet har jag hunnit med att ta det lungt samt övningsköra vilket går allt bättre! vilket är riktigt kul!! Längtar verkligen efter att ta körkort snart. Skulle vara en sån enorm frihet med körkort :)
 
En bild på Rodi och Toppur :) Rodi är hästen i förgrunden och min häst är den som står bakom :) 
Fina Kolbra som jag haft ögonen på. Riktigt fint litet ungsto och dessutom med en rolig och intressant stam:
E, Hrafnfaxi fra Vestra Galdinga Holti och UE, Fákur frá Saúdarkróki så är alltså halvsyskon med min lilla ponny vilket är jätte kul :)
 
Ha re bra!!
 
//Zai 

Let's uppdate my blogg :)

Hej!
 
Hur sällan jag faktiskt bloggar just nu vilket jag tycker är tråkigt så nu ska det blir skillnad på det :)
 
Coming up:
 
*Hundar Utan Hem - träff
*Stockholm Street festival
*Fika med Nea
*Rida Toppur
*Jobba
*Skriva ansökan till Folio
*Jobbansökan
*Becky kommer hem efter 6 månader i Zenegal 
 
Saker som har hänt:
 
*Det har nu passerat en månad sedan jag tog studenten 
*Varit på student fest i Borås
*Varit i Grekland 2 veckor
*Pluggar körkorts teori och övningskör
*Lång promenader med vovven/cyckelturer
*Flyttat hem 
*Arbetsförmedlingen 
 
Kommer försöka skriva om några av dessa punkter under kvällen och morgon dagen. Kommer även att lägga upp massa bilder! :)
 
Håll utkik här på bloggen under de närmsta dagarna för fler uppdateringar PS. inläggen kan även finnas nedanför detta! då jag ska försöka skriva dem i kronologisk ording. 

Illamående på grund av stress ->

Hej!
 
Har konstaterat att den enda förklaringen eller det ända sättet som det går at förklara mitt illa mående med är stress. Började må illa nästan konstan/ dagligen ca 3 veckor innan studenten och har fortfarande illamående. och senast idag var jag tvungen att lägga mig och försöka andas djupt för att inte spy eller ja må riktigt illa. Tog efter någon timme av att mest bara ligga och hoppas att det skulle gå över en lång promenad i skogen.
 
Grymt skönt att inte konstant fundera på jobb och sånt och bara för en stund äntligen kunna slappna av och ta in naturen runtomkring mig. Otroligt skönt, har nog inte tidigare förstått vilken otrolig påverkan naturen och skogen kan ha på mig. Idag blev det väldigt tydligt och illamåendet gick över en stund vilket var otroligt skönt. Så både jag och hunden var nöjd med en lång promenad i skogen, vilket deffinitivt ska göras om imorgon bitti.
 
Har fortfarande inget jobb/ anställning men ska till arbetsförmedlingen och träffa en handledare den 4 Juli vilket ska bli intressant.
 
Har dock flertal arbetserbjudanden, Det jag har på gång nu är dock inte så hållbart då efter alla kostnader och utgifter är betalda för att jobbet/ anställningen ska vara möjlig kommer att ha tjänat högst 2000 på ca 5 veckor. Så troligen så är det inte värt att ta det jobbet. Får dock se vad jag får för svar imorgon, 
 
Har idag också kollat på lite närmare på möjligheter kring att starta eget och vad det då finns för specifika sälj tillfällen. Egen företagare är verkligen något jag vill syssla med antingen på fritiden eller som huvudsakliga sysselsättning. 
 
Just nu är dock fokuset att försöka hitta en bra anställning där jag kan testa på ett nytt yrke och få mer erfarenhet av arbetslivet och livet som anställd. 
 
Ha re så bra!
 
//Zaitou7