Nytt OBJEKTIV! & kamera tillbehör

 
Hey!
 
Ända sedan i somras efter fotokursen på Biskops ArnÖ har jag haft planer på att köpa ett nytt objektiv. Idag ca 6 månader senare var tiden inne. Om jag sprang runt mycket innan med min kamera så har kvällen troligen varit ännu värre. Ganska ovant att fota med ett objektiv där det inte går att zooma eller liknande. Köpte ett 50 mm objektiv med en bländare på 1,8 en bländare jag inte kunnat komma ner på med mina andra objektiv. Så har provat det under kvällen och ja vad ska man säga är enormt stor skillnad och ser fram emot att få använda det ute när jag fotar människor och annat, ska bli riktigt kul att prova det för att inte nämna GlideCAM och ljusriktaren som jag också fått i JUL. 
 
Ljusriktaren är en stor vit/silvrig rund duk som man använder när man fotar olika ting och människor för att enklare kunna rikta och använda det befintliga eller ej befintliga ljuset på bästa sätt för de optimala ljusresultaten i foton.
 
GlideCAM: Är en sak som gör att man kan filma utan de ryckiga eller irriterande rycken som ofta blir när man håller i kameran när man filmar. Precis som saken/grejen heter så ser det istället ut som kameran glider fram även om personen som filmar springer hållandes i kameran. En väldigt önskvärd och bra effekt när det kommer till filmning. Den är även enkel att ha med sig och tar inte upp så mycket plats vilket alltid är trevligt. 
 
Har också fått ett överdrag för kameran vilket gör det mer stött och väder tålig något som är att föredra eftersom jag fotar i många olika typer av väderlek men även många olika typer av miljöer som inte alltid gynnar kameran.
 
//Zai :)
 
 
 

Almost the last day

Hey!
 
Idag var vår sista dag i USA. Imorgon beger vi oss till flygplatsen vid 8 tiden på kvällen vilket är ganska skönt. Så blir en fullspäckad dag imorgon också. 
 
Har äntligen åkt förbi Tyg affären och hoppades på att hitta ett tyg som jag kan sätta upp på en av mina väldigt fina och lite för ljusa vägar, i mitt rum. Sagt och gjort hittade ett Underbart tyg med ett motiv som bara klickade. Är grymt nöjd och ska bli riktigt kul att komma på plats och få upp det samt de andra saker som jag under min tid i USA införskaffat för mitt rum. WOHO ser faktiskt fram emot det mycket. HIttade också ytterligare en intressant sak på tyg affären som jag liksom bara inte kunde lämna bakom mig så kommer bli riktigt kul att komma upp till skolan igen. Säger inget mer de jag troligen kommer avslöja för mycket. Hoppas bara på att ha kameran beredd vid rätt tillfälle. Haha "Happy Face" ;)
 
Mom and my Brother
My Brother playing piano
 
Me playing piano :)
 
//Zai
 
 

PhotoShoot Brother.

 
Hey!
 
Idag har det snöat ungefär hela dagen och det börjar faktiskt bli lite snö här trevligt trevligt. Hade en idé om att jag skulle försöka fota lite fåglar och ekorrar här men det blev mer eller mindre omöjligt då det mer eller mindre försvann när jag gick ut med kameran och har inget bra teleobjektiv. Fick istället bli ett gäng bilder av min bror istället som gärna stälde upp framför kameran vilket jag givetvis tyckte var kul. 
 
Så har även gjort ett kollage samt en annan bild med några av de bilder jag tog av honom idag. Trevligt trevligt :)
 
//Zai 

Henry Ford Museum!

 
Me in a old Car Nizzze... 
 
 
The Historic buss - I denna buss var den plats där hela kvinno rörelsen fick en verklig början. Det var i denna buss som Rosa Parks satte sig på "fel ställe" Häftigt att faktiskt få se gå in i samma buss som faktiskt betyt så mycket för historian 
 
 
 
 
Häftigt Café :)
 
 
 
Nice Café i Henry Ford Museet! :)
 
//Zai :)

Komiker!

 
 
//Zai :)

Don't give me that lable!



Don't Lable me!
 
Gjorde några ganska eller också väldigt intressanta upptäkter idag som jag inte känt till förut. Jag är född i USA men bott i Sverige största delen av mitt liv. Min farfars far invandrade till USA från grekland. Vad jag inte visste förrens idag var att min farfars mor faktiskt imigrerade från Skottland/Irland en upptäckt jag tycker är ytterst intressant eftersom jag verkligen gillar både Irland och Skottland och har släkt som kommer därifrån på relativt nära håll... WOHO haha happy face xD... Patetiskt men sant. 
 
På min mammas sida så har vi på ganska lång håll även en hel del valon i släkten ett släkte från Belgien. 
 
Med andra ord vem är egentligen Svensk eller Amerikansk eller för den delen något annat. Visst jag är född i USA men bott större delar av mitt liv bott i Sverige men när man börjar gräva i släkten lite kan man inte precis säga att jag är Svensk, Amerikansk, Valon, Irländare, Grekisk, Skottsk utan en salig blandning. 
 
Skulle jätte gärna vilja släkt forska och kanske lite den forskningen myna ut i en resa för att försöka träffa lite avlägsna och intressanta släktingar :) och kanske även få reda på ännu mer av vart jag har mina rötter och intressanta och viktiga personer :)
 
Jag tror heller inte att jag är ensam om att ha släkt från många håll i världen utan snarare en i mängden. Så enligt min mening är det svårt att verkligen kategorisera folk även om det många gånger är det vi gärna försöker med in i det längsta. 
 
Lite reflektioner från mig, idag var andra gången (tydligen) då jag träffade några av mina släktingar från Grekland ett roligt och intressant möte som uppenbarligen öppnade fler dörrar för kunskap jag inte haft en aning om tidigare. 
 
//Zai 
 

Hur bra som helst!

Hey!
 
Har varit i USA lite över en vecka nu och konstaterar gång på gång hur grymt underbara mina kusiner är och hur grymt kul det är att umgås med dem!!! *Happy face* såklart klickar man bättre med vissa men överlag har det varit en väldigt positiv och rolig upplevelse att vara här. 
 
Har även fått träffa Loke och Jerry som är några av mina kusiners hundar även Arie och ja vad ska man säga hundar gör mig verkligen otroligt glad :) Hur underbara som helst :)
 
Har verkligen varit otroligt roligt att vara här och ibland skulle det verkligen inte vara fel att bo här, Om någon skulle fråga mig skulle jag troligen mer än gärna stanna kvar här vissa stunder. 
 
Får otrligt mycket insperation till mycket när jag är här, visst kan man ju köpa saker och ta med sig hem men en del saker går liksom inte att ta med hem, och en del saker skulle bli så otroligt mycket bättre här i USA än i Sverige. Länge sedan jag blev så inspirerad som jag faktiskt blivit här. 
 
Jerry och Loke :)
 
//Zai :)

Working on some new songs! :)

 
Hey på er!
 
Idag sålde jag en av mina gitarrer en nylon strängad gitarr jag fick för några år sedan men som mest bara legat hemma när jag bott på skolan och haft min stålsträngade gitarr att spela på. 
 
Har även fortsatt att jobba med de två låtar jag började med för ett par veckor sedan. Grymt nöjd so far ska fortsätta artbeta med lyriken ett tag och målet är att kunna lägga ut en liten demo på någon av låtarna här på bloggen. Dock är det ganska långt kvar men bra att sätta upp mål. :)
 
//Zai 

Mac Tire Loggor (Y)

 
Hej på er!
 
På tisdag drar jag iväg till USA. Har nu under kvällen sutit och gjort en Logga till min och min väns projekt Mac Tire som vi sysslat med i ca 2 år grymt kul. Här är då våra Loggor :)
 
Faktiskt ganska nöjd med dem för att vara första försöket :)
 
 
 
 
//Zai 

Fotografering i Snötäckta landskap!

Hey!
 
I helgen var jag ut och fotade Ida en tjej i min klass och hennes häst Mist här är ett par bilder som jag blev ganska nöjd med :)
 
 
 
 
//Zai 

So long...

Hey!
 
Har varit en ganska dryg helg, men äntligen är jag inne på sista veckan för detta år. Sista skolveckan och 6 dagar kvar på Dille sedan bär det av mot Uppsala och sedan efter några dagar vidare till andre vidder. Ska bli så otroligt skönt!!! 
 
Ingen aning om vad jag skulle ta mig till om det hade varit några veckor kvar att stå ut är inge vidare just nu... Dille är bra en stund tills man tröttnat, samma visa varje dag samma människor samma rutiner samma måsten och krav... så otroligt skönt att få lite paus från det ibland!! 
 
 
So long pps!
 
//Zai 

BigBang - Monster

Hey!
 
Har varit ute och jobbat med Aesa vår unghäst nu på morgonen. Sitter mest och tar det lungt just nu och lyssnar på musik. 
 
Här är en av många shyssta låtar!
 
 
 
//Zaitou 

Sala Samobojcow - FILM

 
En polsk film en vän tipsade om för ett tag sedan. Kom på att jag kunde titta på den idag eftersom jag äntlgien fått ordning på min dator igen. En bra och intressant filme med en intressant handling, som passerar i mellan förstålig och oförstålig. 
 
Läskiga är också att "chatt" rummet som Dominik är inne på är grymt likt ett chatt rum jag var mycket inne på förr. 
 
Häftig och se värd film kort och gott!
 
//Zai 

So true...

 
//Zai 

Om denna stund bara hade kunna varat längre...

 
Tänk så många minnen jag aldrig kommer att få uppleva igen, tänk så många timmar vi missat, tänk att vår tid tog slut så fort, 
 
Jag hade sätt fram emot den tid som vi hade framför oss, eller i vilket fall trodde jag det och ville hoppas men världen satte stop för oss, som något som inte fick brista blev det svagare och svagare och till slut brast det. Till slut var datumet satt, datumet jag hoppades aldrig skulle komma...
 
Det är mycket jag ibland funderar över, varför just du varför just jag varför då? så många frågor jag aldrig kommer finna svar på. 
 
RIP Agnes 2010 6 November <3
 
//Zai