oh so...

Hey!

dessa dagar önskar man att väckarklockan aldrig ringt och att jag av någon anledning aldrig vaknat... Fy För Fan!

Droop down dead... Hells yeah... if only i could....

//Enid


Hells YEAH!! :D

Hey!!

Why wait when i know what i want, har nu anmält mig till lägret i Augusti, det var totalt grymt, totalt oslagbart, dagar då jag fick vara mig själv, då det inte fanns något i världen som kunde stoppa mig.

Varför vänta att anmäla sig då att vara med i år igen, hoppas att vi blir ännu fler dock återstår det att se.

Ser så GRYMT mycket fram emot det!! :)

TBTO here i come :)

//Enid/Zai

How could i know...

fire

Jag önskar ibland att jag kunde

Men inser då ganska fort

Det är som det är

Inte för att jag alltid vill

Men för att det är så det blev

Visst saker förändras

Vi förändras

Allt förändras

För det bättre

För det sämre

Det är som det är

När det kanske inte blev

Som det skulle

Men hur skulle jag veta

Hur det skulle…

// Enid / Zai


Jasså ytterligare en dag som kommer till ett avslut...

Ibland är det som det är, trotts att det ibland inte borde, inte skulle.

Varit en grymt låång och inte så rolig dag, som tur slutade den bra i alla fall och hästen skötte sig bra vilket var skönt.

Ha re!!

//Zai

What goes around comes around...

Hey!

Spruta, engelska, Matte (Y), transport jo saker och ting börjar kunna bockas av från listan. Känner mig dock ganska stressad för tillfället. Har prov imorrn som jag hoppats skulle bli av på fredag men icke.

Har även konstaterat att Projicering är ett litet nyckelord som jag borde fundera lite kring eller vara uppmärksam på.

Nu är det 8 skoldagar kvar och mycket ska hinnas med, ordna med häst och stallet, få in alla läxor, städa ur huset och rummet och få ordning på alla planer inför sommaren, ringa och kontakta några av de jobb jag sökt osv...

2 helgdagar med andra ord är det 12 dagar kvar tills det att jag sitter på Fotokurs och lever livet och gör det jag verkligen brinner för, känns grymt kul! Något jag verkligen ser fram emot :)

Peace Out, Enid/ Zai

Poi - Alternativa Awsome konst former

Haft fullt upp!

Bara några veckor kvar innan sommarlovet vilket är grymt skönt, Håller på och lär mig Poi som är en alternativ konst form där man svingar kedjor med eld i ändarna på olika häftiga sätt.

Testade i helgen för första gången med riktiga poi, GRYMT kul och är inte lite inspirerad. Något jag deffinitivt ska köra järnet med i sommar. Grymt kul!! :D

Har nu under kvällen också tittat på några filmer med folk som kan poi och ja om man är riktigt duktig kan det se ur som exemplena nedanför.

En så länge kan jag bara köra typ tre olika sving bla butterfly. nästa steg är att kunna göra det även bakom ryggen och fortsätta träna på re.

Om man kör nästan varje dag på en sommar borde man kunna komma relativt långt i alla fall :) eller ja i alla fall längre :)





Nu ska jag bara få till tränings poi och sen äre bara att köra järnet :)

//Enid / Zai

Ganska objektiva reflektioner kring möten med nya personer. (del 1)

Hey!

Det tar sju sekunder för dig att döma en person du aldrig träffat förr, det är under dessa sju minuter som du skannar igenom personen, och redan nu kopplas dessa analyser ihop med allt annat du kan tänka dig förknippa med just dessa specifika "nyckelord" du kommit fram till. Efter det fortsätter analyserna, kroppsspråk, hållning, röst, etc. Efter första gången du träffat en ny person har du avgjort om det är värt att ge personen en chans.

Efter detta handlar det om att lära känna varandra, andra kallar det även för "smekmånad" en fas då man liksom suger ått sig all information man kan få från den andra personen när ni kommunicerar och lär känna varandra. Efter ca 4- 6 månader när nyfikenheten och allt som var spännande är överbörjar vi gå tillbaka till gammla rutiner och beteenden och det inte förrens nu som man kan få börja se hur personen i fråga fungerar varje dag.

Man får upp ögonen för allt de man missat i den fasen man varit så upptagen av allt som varit nytt. Det är även här som konflikterna börjar komma in, då man sakta men säkert börjar inse att allt det där som personen sa inte var så trovärdigt/ stämmer överens med ens egna verderingar etc.

Om man då kommer igenom dessa "faser" gäller det att hålla relationen oberoende av vilken levande, hitta på saker skapa minnen tillsammans, göra roliga saker, uppleva saker, gå igenom vått och tort och om man har kommit så här långt är det bara att fortsätta att jobba på det.

Förr eller senare kommer du troligen hitta saker som du stör dig på, saker som personen i fråga kanske inte är världs bäst i detsamma gäller motsattsen. Antingen hittar man då sätt att hantera och handskas med dessa, hjälper personen bli medveten/ respektera dem etc finns många sätt.

Vad man själv gör kan ibland vara väldigt svårt att känna till själv eftersom det många gånger redan är ingroda mönster, något som man liksom alltid har gjort och som andra  kanske stört sig på men inte nämnt etc etc.

Hur ofta och mycket man träffas under dessa perioder och hur mycket man har kontakt har också en stor betydelse samt att alla personer kommer i naturliga svackor då det ibland kan sätta stress på relationen. Ibland tar man sig igenom dem ibland inte. Dock är att vara medveten om det väldigt bra osv.

En del personer kan bete sig ganska anorlunda uttåt sätt under dessa perioder, ibland är det mycket en fas, dock kan man heller inte acceptera allt det är viktigt att vara förstående men fortfarande sätta gränser och säga till när personen överskridit ens egna gränser.

OSV...

//Enid, Zai

Couldn't just the time go faster?

Hey!
Hoppas på att de 75 dagar fram till stockholm pride ska passera fort! Längtar som fan! och efter det blire konstkollo  en vecka senare och sedan England... tycker att tiden kan rappa på lite nu...
Krachade med cykeln idag, känner mig inte så värst grym, hade varit ganska förståligt om det hänt i skogen då minsta fel lutning eller fel styrning kunde betytt ner för kullen och in i ett sten rös... men icke istället ska re hända när man ungefär är vid övergångs stället :P
Att lägga vid vattnet, känna ljuma vindar som bäddar in mig vågornas brus bortom melodierna i öronen är ganska nice speciellt när man inte känner sig så tip top... Vill kunna göra det oftare så otroiggt skönt att bara lägga på bryggan och inte göra någonting alls!
Dryg dag kan man ju säga att  det varit så fort ska de nästa 75 dagarna passera och sedan får de gärna avstanna i ungefär sju hundra år!
Ha re!!
//Enid/Zai

Bilder från Vandringen del 1

Hey!
Här kommer en massa bilder från vandringen!
dad
Dad at the cost line.
The gang
The gang
vila 1
Vila
kita <3
Min voovve :) <3
spång
Spång över blötmark
vovve i vänteläge
Inga bra färger... vovve i vänteläge
söt
En liten finsk spets valp som vi såg när vi var ute :P
Fler bilder kommer!
//Enid/Zai

It's not about giving up, it's about letting go...

me

Hey!

Blev inge stallet imorrse, då jag gick och la mig runt två tiden igår och har grymt mycket att göra idag innan jag åker upp imorrn biti. Kunde troligen inte varit mindre taggad till att åka upp till Östersund än vad jag är nu, Great!...  inte direkt men men...

Har som sagt mycket jag ska hinna med idag har redan pluggat en massa matte nu under morgonen vilket gått bra som tur är. Heheh har nationella om ca tre dagar och känns som om jag inte kan någonting alls. Dock vet jag att det inte stämmer men i alla fall vilket är bra.

I nu läget skulle jag bara vilja åka utomlands till något ställe och strunta i alla sommar planer och bara vara där hela sommaren och sedan komma tillbaka lagom till den första oktober då skolan börjar igen. Strunta i allt, och bara vara någonstns där jag med lite tur kan göra sånt som jag bryr mig om och trivs med. Lite av en fristad med andra ord.

//Enid/Zai

The Celtic Thunder

//Enid/Zai

Disturbed - The Infection



//Enid/Zai

Tiden läcker alla sår, fast så var inte fallet!!

Hey!

Alla värderar inte allt till samma nivå och olika saker har olika betydelse för olika personer. Något som betyder mycket för mig kanske inte betyder någonting alls för någon annan... När något är laddat med en viss känsla som på något sätt plötsligt kom att betyda så mycket mer blir det annorlunda. Komplicerat värre om du skulle fråga mig.

När man i kombination med att vara i en motivations svaka även blir aningens rebelisk/ignorant som jag kan bli eller är just nu, som även kan uttryckas som "Du är inte som vanligt/dig själv/du är jätte konstig" från andras syn på saken.

Något jag är väldigt medveten om vilket har sina fördelar. dock vet jag inte i dagens läge hur jag ska göra eller hantera saker/komma ur det eftersom det är något jag varken kan förändra eller påverka, utan mest bara påverkas av.

I längden kan man säga att det blir en negativ cirkel. Tror även att det hela kan vara lite anledningen till varför jag hamnat i en motivations svaka vilket heller inte hjälper.

Konstant river jag upp allt som gör mig förbannad/irriterad osv. Kanske för att jag ska försöka få bukt på det eller hitta ett bra sätt att hantera det på dock får det för det mesta bara motsatta effekt. Jag försöker dock se förbi det och inte bry mig, men forrtfarande river det i mig vilket andra runtomkring inte missar...

-.-

//Enid/Zai

When things become so much better in a distance

shh
Hey!
Imorrn är sista dagen hemma och sedan bär det upp till skolan på nytt, Vet inte om jag ser fram emot det, såklart att det ska bli kul att komma tillbaka till vänner och så samtidigt betyder det att jag också missarväldigt mycket här hemma, vilket är synd. Med lite tur så har även de hittat tillbaka till lite positiv energi.
.
.
Känns överlag ganska bra just nu och känner mig positiv och glad så hoppas på att jag ska kunna hålla kvar vid det när jag kommer upp till Dille igen dock tvekar jag lite på det men får jobba på det att försöka bibehålla det.
.
.
Inte långt kvar nu i skolan 15 "skoldagar" alla kommer troligen inte bestå av massa lektioner utan som så många andra skoldagar några lektioner och sedan hålltimmar eller liknande, någonstans tycker jag aatt det är bra och finns fördelar med det men en annan del av mig blir ändå lite irriterad på det då det känns som om jag skulle kunna hinna med mycket mer dock skulle troligen inte det vara fallet i alla fall.
Jag vill hitta ett stadie eller ett tillstånd där jag inte bryr mig om saker som just nu fortfarande stör mig, ett stadie där jag inte inräknar saker som för en del andra kan ses som väldigt onödiga. Jag blir trött på att saker som jag inte har någon som helst kontroll över kan dra ner mig så otroligt mycket och förändra mig på sätt jag inte vill att jag ska vara på.
Någonstans kan jag tycka att det borde finnas förståelse och insikt i varför en del saker blir som de blir och en del personer reagerar på en del sätt men när det inte finns blir allt genast mycket mer irriterande och mer komplicerade, lite där jag befinner mig nu och när jag är hemma får jag liksom avstånd från det vilket är så otroligt skönt!!!
//Enid/Zai

Hike 2012

Hey Ppl!
Blev en grym vandring! Massor av pics och många härliga stunder god mat och trevligt sällskap. Grymt skönt att ja som jag brukar göra gå en bitt i förväg och ha vovven i hälarna och bara gå och fundera och liksom ta in omgivningen! Vovven <3
Sov i vindskydd med sällskap av bland annat min vovve, att ha sjöutsikt och en brasa i förgrunden och lägga och sakta men säkert försvinna in i drömmarnas värld var inte helt fel. Kallt var det inte heller vilket var bra. så grymt skönt att bara lägga i sovsäcken och bara tänka och njuta av omgivningen och fåglarnas sånger...
Sista kvällen blev det god mat med soligt väder och många fina stigar med våren/sommarens blomster i kanterna.
Ha re bra! Bilder kommer ut senare!
//Enid/Zai

17 Maj a big day!! :) <3

Hey!

Sitter nu hemma nere i  "söder" grymt skönt att kommaa bort ett tag från skolan. Även om jag inte alltid har varit den mest sociala och uttåtriktade personen tycker jag attdet är riktigt kul att vara bland folk efter att man bott och varit mycket på Dille. Nya ansikten intryck/utryck som man liksom  inte är van vid det är kul!

Datumen 16 och 17 har en hel del bertydelse eller ja närmare bestämt den 16 Maj och 17 November samt 12 november. år 2011 och 2010. Egentligen var det ingen stor sak förutom för mig, som de faktiskt har en viss betydelse för. Idag/igår var det i alla fall 6 månader / 1 år sedan... lite små kul.

Samt att den 17 Maj är Kita min vovves, min pappas och Linfántes föddelsedagar! stort Grattis till dem!

17 Maj är även den internationela dagen mot homofobi vilket i alla fall jag tycker är häftigt och bra att man uppmärksammar dessa saker.

AM- EP - <3

Grymt nice och om bara x antal timmar är det upp som gäller för att dra ut och vandra :) och ja kammeran ska minst sagt med! :) Haha min trogna följeslagare genom allt! haha xD patetiskt men sant... Så blire det om man är foto nörd :)

Hoppas dagen blir grym! Nu blire sömn! :)

//Enid/Zai

Where ever i turn...



Vart jag mig i världen vänder
står jag här med tomma händer,
längtar efter någon som kan rädda mig
-
7

//Enid/ Zai

And so another weekend is coming to an end :O

y
Hey!
Hoppar till när brödbiten skjuts upp från brödrosten, ute och går i hagen och tittar upp precis innan jag går in i stängseltråden... tankespridd, funderare oh ja... little to lost in the music streaming through my headphones...
Sökte ytterligare tre jobb under helgen... skulle varit sex men ja... det blev det inte... men trolgien imorrn...
Imorrn blire att ringa till det ställe jag kanske ska ha praktik på i sommar ska bli kul att se vad de säger.
Bara tre dagar kvar sedan bär det av hemåt igen, ska bli så otroligt skönt att komma hem igen! var egentligen inte tänkt att jag skulle åka hem nå mer innan sommarlovet, men en något ostabil tjej som konstant letar nya utmaningar... ja då blir det hem i alla fall! :)
Peace OUT, Enid ♣

up's and down's ...

Hey!

Upp och ner och ner och upp, ja så kan man samanfatta de fyra dagar jag inte bloggat...
//Enid

A night in the city

Hey!
Hemma nu från stan, blev inte riktigt som vi förväntat oss, åkte iväg till ön bortom stan. och träffade ett gäng sköna pps nice det... och sedan hamnade vi lite randomly på en fest xD nice det, äntligen kanske man känner igen några andra än dille barn på stan och kan vara lite social :) Haha ne men de e nice :)
Hem kom vi också... Haha dyr natt buss och sedan gå tre km xD dock kunde det varit finnare väder... små mörkt och regn xD... not ideal... but hey we got home :)
Rolig kväll blev det och random (Y)
Peace OUT, Elise

Oh damn!

run
Hey!
Jädra tur att man har vänner som inte släpper en, förr skulle jag troligen börja gräva ner mig ganska rejält... visst orkar jag inte fortfarande... men fortfarande stor skillnad om man har en vän vid sidan som konstatn peppar en att inte sänka huvudet utan skita i det hela och bara gå vidare... Forstätta hålla huvudet högt osv... Grymt glad att jag har dig ska du veta! Vem du är behöver jag inte nämna du vet vem du är!
//Enid

why?

y
Hey!
När jag äntligen hade fått upp lite hopp och faktiskt börjat tro och hoppas blir det bakslag igen... Jävla skit säger jag bara snart ger jag seriöst upp det!
Och då kan jag egentlgien inte räkna och eller hoppas på nåt... av det jag fått upp hoppet för great... -.-
Kan inte någonting för en gång skull fungera eller bara ge med sig... När saker och ting sällan ger med sig tappar man till slut motivationen, ett tag såg jag faktiskt väldigt mycket fram emot sommaren men sakta men säkert börjar det svalna...
//Enid

world...



Wrong information always shown by the media
Negative images is the main criteria
Infecting the young minds faster than bacteria
Kids want to act like what they see in the cinemas

//Enid/ Zai

...

... I find my way back, to what it once was...

//Zai


The skyline above me seems so much cl....

so many days before today

Hey!

Jag har länge varit den person med många vänner runtomkring som konstant tittar på en massa otroligt bra filmer och alltid vill dela med sig men som alltid möts av ett "ne den filmen har jag också missat" imorrse tog jag mig dock tiden att titta på en film, för att inte nämna då igår kväll som troligen gav mig inspieration till att titta på film imorrse...

Filmer har jag konstaterat är ett bra sätt att mentalt komma ifrån Dille då det inte är så lätt att ta mig ifrån Dille fysiskt... Inte för att Dille är dåligt men det är alltid skönt att ta sig "ifrån" ett ställe där man visstas konstant om man är en person som konstant söker nya utmaningar och mycket nytt.

Även filmen som jag tittade på imorrse var en ren inspirations källa, bra eller dåligt men fastnade visst i de tanke gångarna långt efter filmen och har efter det hittat en massa låtar som stärker tankarna ytterligare... kanske inte så konstigt att jag varit liksom borta idag...

min kropp börjar säga ifrån och ögonlocken blir allt tyngre, men tankarna vill fortsätta tänka funder och dröma..

Det är drömmar, planer framtiden... hoppet som håller mig vid liv... Många anser att man ska leva i nuet men jag har inte riktigt hittat ditt ännu... Vet möjligen en sak som skulle kunna förändra det och få mig att leva i nuet... just nu svajar jag dock bland molnen och försöker fortfarande att nå den där stjärnan någonstans långt där uppe...

...with my eyes closed all i see, the skyline through the window...

... i am not sure what this going to be...

//Enid/ Zai ♣

When the thoughts are out of reach...

h
Hey!
Tanke spridd ohh ja det kan man minst sagt säga att jag varit idag, imorrse förstörde jag hela min frukost och på eftermiddagen lyckades jag placera juicen i skafferiet istället för i kylskåpet...
Kanske inte så konstigt... det sista jag gjorde var att ta en promenad i dagens sista ljus, en promenad då jag knappt säg vart jag gick, lät mig själv fångas upp av toner och melodier, vilekt gjorde att jag liksom bara gick utan att veta riktigt vart ganska häftig känsla faktiskt... efter det blev det återigen att omslutas av melodier och toner men denna gång låta en ljuslåga vara det enda jag skulle fokusera på fast då med slutna ögon, satt och mer eller mindre stirrade i nästa 45 minuter...
Ja vad ska man annars göra när insperationen liksom flyger...
Har också hunnit med att plugga grymt mycket och fick till mitt matte prov idag... great!! en mindre sak att fundera på...
//Enid

Don't get stuck in Safe- mode

light
Hey!
Do what you fear the most, do what you are least shore of, If you give it your all, you've already won!
Dont stand looking take action, the next day it could be to late, dont play it as if you dont care, if you really do let it through!
Take your own road, follow your own path, do you're own thing, never put up with crap from anybody that's not worth your patience...
Good things are worth waiting for, and last but not least, listen to other people's advise but always listen to your own voice!
//Enid ♣

Man måste våga satsa för att vinna!

Hey!
motivation vs Meditation vad sägs om att lägga dem tillsammans... <3
Ljusets vilda och ivriga flamma, saker som inte borde flytta men som plötsligt börjar förflytta sig, kylan som liksom sakta men säkert bäddar in mig... musikens toner... det blir liksom magiskt.... nu äre bara Tet kvar :)
Underbart! <3
//Enid ♣

U-Kiss - Neverland (Y)



En kul låt med skön melodi slinga...

//Enid ♣

Thriving Ivory <3



Hey här är en låt som jag fastnade för för många år sedan och har inte hört eller lyssnat på, på vad som känns som evigheter. Gillar texten!

Igår började jag även att skriva på en novell eller liknande som jag också trolgien lägger ut här på bloggen, lite personligt stuk på den eller ja... men mycket påhittat också...

Ha re!!

//Enid ♣

Do your own thing!

Lycka
Lycka från övergran... Stick your tounge out and do it your own way, choose your own direction!

Hey!

Imorgon har jag varit borta från Facebook i tre veckor, lite kul att man kan göra en så liten sak till något större. Visst fan märker jag av att jag missar en hel del men frågan är den, behöver jag verkligen veta att "Stina" har tråkigt eller vilken mat "Sofie" lagar?!?!

Visst missar man även en hel del intressant fakta men seriöst så känns det inte så konstigt. Förr var Facebook en ny spännande och ibland konstig sak, men nu anses det konstigt om man inte har facebook. Ska man alltid gå med strömen?!? för min del skulle det lätt bli ganska tråkigt att konstant göra sånt som alla andra gör visst gör jag det ibland och för att jag liksom förknippar saker med andra men fortfarande varför konstant göra som alla andra?!?!

//Enid ♣


Träning = struktur samt planering nästa...

Me and ponie
En fin  bild från tävlingen, väldigt mot bettet men annars går han ganska bra ändå
Fotograf: Elise A ?!?

Hey!

En sån dag som man vill göra revolt mot ungefär allt och alla, känslan av att återigen vilja ta mig härifrån flyttar sakta men säkert in. Varför vet jag inte... men så äre!

haft ridlektion med min häst på morgonen, sakta men säkert börjar jag inse att jag bör lägga fram en tydlig struktur och plan på hur träningen ska gå till, eftersom det annars känns lite oplanerat och resultaten av träningen kommer allt för segt när det egentligen skulle kunna gå betydligt fortare.

Något jag har planer på att lägga upp och jobba med under helgen.

Ha re bra!!

//Enid

Put some EGO in it!

Hey!

Längtar till dagar då jag sitter mitt ute i ingenstans, tystnaden som ibland rörs om av toner och melodier som åter igen ger själen liv igen, dagar då jag väcks av fågel kvitter och solens strålar inte en hysterisk väckar klocka. Dagar då jag lever i lugnet men som ibland tas över av galenskap och impulser.

Jag längtar till den stund jag inte längre måste tänka och fundera på allt det jag inte ännu hunnit med eller gjort utan ser fram emot den dagen då jag undrar vad jag ska hitta på då jag har saker att se fram emot, dan dagen då alla måsten ses som fantastiska och underbara möjligheter. Utmaningar utan dess like, som tär mer på mig än någonting annat men som inte dämpar min glöd utan bara ökar den. 

En plats där jag blir accepterad och respekterad precis som jag är, där jag känner mig stark. Den dag då ingen kan trycka ner mig, den dag då det är jag som inte är den som förstår utan står på egna ben och seglar förbi. Det kanske låter lite väl egocentriskt men vi mår faktiskt bra av att vara lite ego ibland, lite så där överdrivet mycket självgoda. 

Melodier och lyrik som sakta men säkert fångar mig med dess magik... som sakta omsluter mig i dess stormiga svajiga men ändå någonstans stabila vindar. 

//Enid ♣