What a roll 100-dagars

Hey!
 
Igår var det hundras dagars firande riktigt kul att umgås med folk som man kanske annars inte alltid umgås med. Var meningen att det skulle bli hemma fest men slutade med att vi till slut ändå åkte iväg på krogen. 
 
Har varit lagom pigg idag, men var deffinitivt värt det. Inser allt oftare hur otroligt mycket jag längtar efter att få ta mig härifrån visst trivs man men är så otroligt trött på alla begränsningarna och den struktur som bara aldrig existerar. Den existerar verkligen inte och allt kommer och händer om inte i sista sekund så var det planerat några sekunder innan. 
 
Motivationen har legat på noll större delar av dagen då, människor i största allmänhet har kännts väldigt inkompetenta som grupp. 
 
När man har sovit en stund bör man vara i alla fall lite piggare men det är illa att klockan ringer och plötsligt känner man sig ännu tyngre och viljan att ens försöka ta sig upp sjunkit i botten. 
 
Har även fått en förfrågan om att ha en häst på foder och blev ungefär lyrisk dock vet jag inte hur det blir eftersom saker och ting ser ut som de gör. Kan dock alltid hoppas. 
 
Imorgon blir det att packa allt, rida lektion på morgonen och sedan rida min häst som jag har här på gården. Även om otroligt mycket ska hinnas med när jag kommer hem ser jag ändå fram emot det väldigt mycket :) 
 
//Zai 

Min tid på Dille del 1

 
 
Hej!
 
Sitter på mitt rum med fönstret öppet, temperaturen lägger på någon plusgrad. droppandet hörs tydligt från den smältande snön på taket. Fågel kvitter, frustande och nöjda hästar betar nedanför mitt fönster och hundarna gnäller ivrigt i rastgårdarna. Trotts att snön fortfarande lägger som ett tjokt lager över marken uppfylls jag av en magisk och längtansfull känsla av att våren äntligen är på gång. Att tiden som kändes så evig i själva verket är ganska kort att hela tre år snart är förbi. Nästa gång jag flyttar ut och lämnar denna plats kommer det inte vara för att åter till hösten komma tillbaka. Denna gång kommer det vara för gott. Dagarna som varit så otroligt långa och tråkiga är i själva verket väldigt få kvar av. Om bara några månader kommer jag vara förvirrad och arbetslös efter närmare 13 år i skolan. Ett mönster som varit mitt så länge. Gå upp tidigt på morgonen för att börja ännu en skoldag. Lektioner lunch och ytterligare lektioner. När skoldagen äntligen är över och jag får för mig att kanske finns det tid med någonting annat kommer verkligheten ifatt mig läxorna har lagts på hög och det är hög tid att börja gräva ner sig i den och börja beta av den. Det går inte längre att skjuta upp plugget vänta ytterligare en termin, en månad vecka eller dag för när den 4 Juni kommer finns det inte mer tid. Det som gjorts har gjorts och det som inte hunnits med blir kvar. 
 
Jag minns så väl förra våren, när solen och värmen äntligen började titta fram, när man kunde höra människor prata, inte från rummen denna gång utan utanför. När jag kunde ha fönstret på glänt utan att frysa ihjäl inne på rummet. När längtan efter att få komma ut lägga i gräset med vänner och bara värmas av solen kändes så långt bort när man tittade upp på listan av läxor. Den enorma längtan samtidigt som stressen över att inte hinna klar växte sig allt starkare. 
 
Dessa dagar och stunder är bara ett få tal minnen och stunder jag kommer att bära med mig. För samtidigt som tre år har gått så fort har det varit så många dagar som aldrig verkade ta slut. 
 
Jag minns min första dag här på Dille. Jag kom upp till Östersunds tåg station själv med en stor resväska. Vilsen och förvirrad men med stora förhoppningar. I första anblick verkade det inte vara något speciellt med den plats jag hamnat på. Inte så mycket mer än att det låg 6 timmar bort från där min trygghet då fanns. 
 
Jag hade kastat mig in i något nytt något främmande och något jag aldrig gjort förr. Vädret var inget speciellt en ganska gråmullen dag. Jag stod i min ensamhet och väntade på att någon skulle hämta upp mig. En kort stund senare kom det en stor vit bild med en grön symbol. Den stannade framför mig och jag konkade in min väska och hoppade in i bilen. En blond tjej med halvlångt hår hälsade mig välkommen och gasade sedan iväg. Jag hade vid det här laget så många frågor samtidigt som jag inte kunde hjälpas att undra vad som stod här näst på tur. jag frågade lite om hästarna eleverna och utbildningen och hon svarade så bra hon kunde. När vi kom fram blev jag tilldelat ett rum med en säng, två garderober och ett skrivbord. Rummet kändes väldigt mycket som et rum man skulle kunna vistas i på ett sjukhus det ända som inte var vitt var sängen och delar av skrivbordet. Jag slängde snabbt in min väska och följde sedan efter tjejen som hete Sara runt på gården för en liten rundvandring. Jag fick se skolbyggnaden stallarna och fick även reda på vilka fler byggnader som hörde till internatet. Efter det kom hon på att fråga om jag hade ätit något, vilket jag inte hade. Hennes man kom efter ett tag med bröd och messmör som jag nämnt kunde funka bra. Jag gick in i köket för att leta rätt på kniv för att göra en smörgås. I köket satt då två killar som kände varandra sedan förut. Båda kom från Jämtland och verkade ganska hemma i denna miljö. Jag gjorde två smörgåsar och gick sedan in på mitt rum. 
 
fortsättning följer.... 
 
 

To Do List!! :)

Hey!
 
Tänkte skriva en liten påminelse lista till mig själv här på bloggen med saker jag ska göra imorgon.
 
* Städa klart på rummet
* Skriva personligt brev 
* Skicka iväg CV + personligt brev
* Skriva klart Rapport 
* Skriva klart tal.
* Foto session (om jag hinner) 
* Maila min moster!
 
//Zai 

Att kunna förmeddla en känsla - Hopp / glädje / brutaliteten väcker mer!

 
 
Hey på er!
 
Har suttit och tittat igenom bilder samt läst en och annan text och funderar lite på att slänga upp delar av en av dem här. Dock har jag inte bestämt mig ännu. Det är en ganska personlig text, som jag verkligen gillar som jag skrev för nåt/några år sedan. Det är egentligen ganska intressant att en text skriven för så pass länge sedan fortfarande kan vara så aktuell och tilltalande. 
 
När jag skriver olika texter vilket jag gjorde mycket mer förr älskar jag att blanda brutalitet med det mjuka och fina, ta med saker som inte alls egentligen kanske lägger märket till eller sånt som är så självklara men sällan nämns. Det ger texten så mycket mer och gör att i alla fall jag starkt kan relatera till texten även många år senare. Lite kanske för att jag minns stunden så väl när jag skrev den och liksom slungas tillbaka på nåt sätt även om det känns som om jag skulle kunna skriva samma sak idag.
 
Att skriva och sätta ord på saker och ting är verkligen något jag tycker är kul att försöka förmeddla en känsla och låta läsaren på något viss också dröma sig bort, hamna i samma situation i läsande stund är underbart. 
 
När det kommer till fotografering är det lite samma sak, fast då ska bilden förmeddla och tala till betraktaren vilket inte riktigt är samma sak som att låta någon läsa en text eftersom många ser och betraktar saker så olika men fortfarande är det kul. Det blir liksom en utmaning att försöka förmeddla just en känsla med en bild till många fler än en själv. 
 
Två bilder som båda förmedlar hopp och glädje. En lite rörig bild och en lite mer renodlad. På den övre bilden skulle jag antagligen försökt få bakgrunden lite mer suddig för att belysa människorna i framkant. 
 
Bild från Pride paraden 2012.
Foto: Elise Carson ©
 
Bild på Hedinn och Elli på Dille.
Foto: Elise Carson ©
 
//Zai 

Melodi - Fest- i - VALEN!

Hey!
 
Har varit ännu en melodifestivalen och tredje programet jag tittar på själv men faktiskt ganska skönt. Få sitta och lyssna och titta själv kommentera som man själv känner och bara vara, göra vad fan man vill och känner för inte helt fel måste jag säga. Även om jag inte heller är emot att få sällskap någon gång. 
 
Hanna är en artist jag lyssnat lite på någon gång så där och idag blev ytterligare en sån gång då jag lite random kände för att lyssna på henne. 
 
Här kommer en av hennes låtar:
 
 
 
//Zai 

A very long friday...

Hej på er!
 
Har varit en lång och intressant fredag! På förmiddagen hade vi föreläsning om Equine Touch ett behandlings sätt /teknik för människor och djur. Faktiskt väldigt intressant och något som jag nu funderar på att utbilda mig till. Eftersom det är en bra och enkel teknik som gör stor skillnad. Också en teknik som man kan arbeta med i både förebyggande men också när häst /människa och andra djur har ont eller har spänningar och liknande. VIlket för mig som inte precis har haft tur med mina hästar vora en väldigt bra sak att både kunna och utföra. 
 
på eftermiddagen har vi också då haft Estetisk Verksamhet. En kurs jag redan läst men troligen kommer att delta i mycket ändå eftersom det är roligt samt att religion A går in mycket i denna kurs. 
 
Ha re!
 
//Zai / Enid 

Kissing Spines redovisning!

Hey! På förmiddagen har vi haft redovisningar i djursjukvården. Jag har då redovisat om Kissing Spines en sjukdom som drabbar hästar och dess rygg. Själv har jag väldigt svårt att reflektera över min redovisning i sin helhet då jag får som lite av en "black out" eller hur man nu ska förklara det. Gjorde i alla fall mitt bästa och har fått flertalet kommentarer om att det var bra från lärarna något som jag faktiskt tycker är kul att höra även om jag inte alltid håller med. Lätt att se på andra och tycka att de är mycket bättre än en själv. Egentligen kanske man i själva verket inte är så värdelös själv som jag allt för ofta tänker men ändå på ett ganska shysst sätt. Om man nu kan tycka att man är lite smått värdelös på ett shysst sätt vet jag inte riktigt. //Zai

Ärlighet varar längst!

 
Hej!
 
Har nyss haft Svenska C och temat var övertygande tal. För oss åhörare gällde det att vara uppmärksama på olika delar som påverkar ett tal. Sedan skulle vi skriva ett plus eller minus. Ibland känns det taskigt att skriva ett minus på någon punkt fast å andra sidan kan man alltid förbättra saker som talare. Samt att det också känns lite orealistiskt att skriva plus på alla punkter. 
 
Just nu sitter jag och jobbar med mitt tal som jag ska framföra imorgon. Jag vet med mig att oberoende av hur det kommer att gå kommer jag att få minst ett plus och minst ett minus från varje person. Eftersom jag alltid kan förbättra saker och ting när det kommer till att hålla tal men även lyckas med någonting, behöver inte vara någon stor grej men att jag ställer mig och håller hela talet gör att man åtminstone lyckas hålla det. 
 
Även om ärliga åsikter inte alltid är det man vill höra är det enligt mig så otroligt mycket bättre än att höra någonting annat men som verkligen inte stämmer. 
 
Jag har haft människor runtomkring mig som kan gå från vän till någonting helt annat och som många gånger varierar beroende på situation. Personer som dessa ser jag hellre att de bestämmer sig för att antingen inte vara vänner eller vara shyssta. Finns antagligen få saker som gör mig mer irriterad när en person spelar vän och sedan vänder en ryggen och blir det totala motsatta. Hellre en ovän än en vän som spelar. 
 
//Zai 
 
 

MUSIC <3

 
Music - My saviour - My Life - My love!
 
//Zai 
 

Saknar min Ponni!! <3

Hey!
 
Märks även att det börjar bli vårvinter. Solsken och ändå relativt varmt ute. Kom på idag hur otroligt mycket jag saknar min egna häst. Saknar att få tölta fram, höra klapprande hovar mot marken, känna att man är ett med hästen, se hur man bara flyger fram och känna sig så otroligt lycklig och stolt. Toppur är en helt fantastiskt och rolig häst med otroligt mycket humor och märks verkligen att han är ung trotts att han inte är super mycket unghäst fortfarande. 
 
Underbarare häst finns antagligen inte!, har så otroligt många och härliga minnen med honom och hoppas på otroligt många fler. Saknar också att känna tilit till en häst som jag gör till honom. Att känna sig så pass säker och trygg att man kan rida ut i naturen och galoppera med händerna i luften och bara åka med. sån otrolig känsla. 
 
Asså Åhhhh saknar honom!!! <3
 
 
Skolan har dock en nty häst vilket jag är otroligt glad över. Klart den största favoriten på gården just nu. Har ridit honom fyra gånger nu. Helt underbar häst med massor av motor och hur rolig som helst att arbeta med!! :) 
Jag och Toppur från i Somras! <3 
 
 
 
Jag och min Toppur <3 från i somras! <3
 
//Zai 

diskussioner och annat trams

Hey!
 
Har snart haft stoet jag fick hit i Fredags i en vecka. Har hunnit med att longera henne att par gånger men också att rida henne fyra gånger. Hästen jag fått hit är ett tio årigt fem gångs sto. Som stått i ett halvår. Vilket märks då hon är väääldigt krallig just nu. idag tittade min ridlärare på mig när jag red henne för att jag ville ha någon annans än min egen åsikt om henne och om hon trodde på oss som ekipage. Eftersom hon känner mig och hur jag tränar och tänker och tycker kring hästar. Hon blev positivt överraskad över hästen vilket var kul och var positiv. Så har nu planer på att försöka höra av mig till en tjej som förut gick på Dille för att se vad hon har att säga om henne när hon är mer tränad. Något jag tycker är väldigt intressant att höra.
 
Idag när jag visade henne bockade hon med mig första gången små resningar har hon kört med sedan första gången jag provade henne men detta var alltså första gången som hon bockade med mig. Dock höll jag mig kvar och fick ordning på henne vilket var skönt. 
 
Har under kvällen mest sutit och tagit det lungt och lyssnat på musik skrivit och tittat på film en ganska shysst kväll. Efter det drog vi även iväg på en liten onsdags aktivitet som i själva verket inte blev så mycket aktivitet utan massa roliga och intressanta diskussioner. Kul kul!!! :)
 
Borde egentligen göra lite fler läxor men måste ändå ha lite ledigt ibland och inte alltid fokusera och tänka på läxor när man i själva verket sitter med plugga resten av dagarna i alla fall. Lite liv och fritid måste man få ha!
 
Random bild som jag fotade i höstas. 
 
//Zai 

"Du är som gott och blandat!"

En liten bild jag tycker var lite gulligt. 
 
Hey!
 
Jag är som så många andra dock stundtals svår att placera i så kallade/grupper eller vad det nu folk runtomkring påstår. 
 
ett ganska typiskt exempel är när det kommer till utbildningar, som en nära vän sa till mig "du är som en gott och blandad påse"
 
har inte ett intresse även om konsten verkligen är något jag brinner för. 
 
När det kommer till att söka till gymnasiet har jag hört/sätt många som söker till exempelvis Samhälls programmer på flera olika skolor och kansek någon fler huvudlinje men många gånger olika inriktningar inom samma "huvudlinje" mitt sökande var långt från vad jag skulle vilja kalla det typiska. allt från arkitektur till häst till sam beteende till musik och konst i olika former. En härlig och salig blandning, om man tänker på de val jag har gjort och hur de val jag kommer göra framöver så kanske det inte är så konstigt att det ibland i en del fall är lite svårt att placera mig. 
 
Musik är också ett väldigt bra exempel  som också berättar mycket om personen som lyssnar. Jag lyssnar mer eller mindre på allt med såklart ett antal undantag. så även här är jag ganska rejält utspridd. 
 
Jag har också blivit sedd som mystisk och dessutom blivit utsedd till "Gruppens mystiker" samt gillar lila vilket också är lite mystiskt etc etc. Det är intressant när så mycket från så många olika perspektiv talar för samma sak. 
 
Lite om mig själv med andra ord, ibland är det bra att vara lite ego och tänka på sig själv. Om man inte fattar hur en själv fungerar är det otroligt svårt att förstå omvärlden. 
 
//Zai (7)

Speeding cars - Imogen Heap

 
 
//Zai

when shit's just kinda complicated

 
Hey!
 
Ja vad ska man säga, människor hit och ditt, utfrysning, grupperingar, värderingar, syn på hon/ han, dem och vi, status högt lågt hit och ditt. Komplicerade människor. Komplexa människor, simpla människor, Vänner och relationer.
 
Jag har hört det många gånger att jag på så många sätt kan vara komplicerad på ett sånt sätt att jag är svår att placera. Ett typiskt beteende hos många av oss är att vilja kategorisera eller placera en ny människa/ en människa i någon form av grupp. När detta inte är helt klart kan det bli komplicerat/läskigt/ jobbigt. Jag vet med mig att jag har hamnat där. 
 
 
 shit's freakingly complicated sometimes so many thoughts, so many things to try to wrap my head around.
 
//Zai

So true!

Bild: Nätet. 
 
//Zai 

When i fly i sometimes hit the window.

 
 
... Varför ska saker som tär på mig samanfalla med roliga och bra tider då detbara flytter på och då det känns som  saker och ting verkligen fungerar. Visst jag hade en dipp under förra veckan men alla har dem och då var min. Min helg blev Awsome och saker och ting känns/kändes faktiskt stabilt plugget och mycket annat flytter på och sen ska jag få beskeddet om Bex. Känns inte så jäkla bra och dåliga saker kommer sällan ensama. Dock får vi hoppas att detta mfl saker inte ska tära på mig allt för mycket och att jag ska kunna fortsätta vara och förbli den positiva störda och halv galna person som jag är och umgås med vänner och bara ha allmänt kul. 
 
Har poi:at nästan dagligen sedan någon vecka efter jullovet förutom då vi var på studieresa och jag får till det bättre och bättre vilket är skit kul. Måste dock fortsätta att utvecklas och hitta svårare övningar att försöka få till just nu jobbar jag med att få till snurren i Chase. Vilket so far klickar ibland men många gånger blir det lite mindfuck. Med lite tur går det nog snart att få till en hel och felfri snurr med chase. 
 
 
//Zai 

Jag kunde tagit hans plats om det var vad ett försök skulle kosta.

 
 
...Om jag hade vetat att din livlina varit så otroligt nära på att brista hade jag agerat om jag bara hade vetat om det hade  jag kunnat lyssa den gnutta hopp över ditt liv för att du än idag skulle vara bland oss. 
 
Jag minns såväl för många år sedan när du på något sätt lyckats fånga mig när jag satt framför Tv:n med min mamma och sa "Om Agnes vinner satsar jag på Bexter och om Sebastian vinner vill jag satsa på hudde" Som ni många vet så vann Agnes. Då fick jag höra att han var farlig och inte hästen för mig dock har han aldrig gjort något mot mig, och om han skulle så får jag helt enkelt ta de smällarna. Jag har tagit många smällar i mina dagar en så länge ej livsshotande och om det skulle komma en dag då smällen skulle bli för mycket för mig så skulle jag i alla fall ta emot den när jag varit lycklig. 
 
Jag hade önskat att jag vetat att ditt liv hängde på en skör tråd visst har jag hört något om det förrut men inte tänkt på det som aktuellt eftersom han fungerade bra som lek farbror. Att någon så frisk måste sluta sina dagar för att det inte längre var aktuellt att ha honom kvar. Jag har själv fått genomgå de två tunga besluten att ta livet från två hästar som vid den tiden betyde hela världen igen men det var för deras bästa. De fick sluta sina dagar och inte längre ha ont inte längre behöva lida och stå ut med den smärta som de levde med varje dag. Samtidigt som jag ibland blir ledsen när jag tänker tillbaka på alla minnen och att vår tid tillsammans blev allt för kort är jag samtidigt glad över att de inte längre lider. 
 
Men en frisk häst med gnista och livsglädje - Ser inte poängen, att han var farlig köper inte jag, Han var hur mysig som helst att hantera i stallet och liknande. Jag hade kunnat  göra nästan vad som helst för att bevisa att han inte var lika odräglig so han allt för många gånger framstog som. Jag skulle vilja påstå att han varit missförståd och att han möjligen inte kom till sin rätt. Ett djur av naturen äär aldrig elak. Det handlar många gånger om beteenden de lär sig på grund av oss människor och kan hända den mest erfarna häst människan eller bästa hästen. 
 
Jag vet att Bex bara är en häst i mängden men just denna fyrbenta kille betyde något mer oc var något mer än bara en vanlig häst i en vanlig hage någonstans i någon hage i Sverige. Någon gång under de gånger jag träffade honom lyckades han med något som inte många lyckas med att fånga mig på det där ganska obeskrivliga och overkliga sättet. 
 
RIP. Bex! <3
 
//Zai 

Be yourself = Do ya thing = Live your life (Y)

Hey!
 
Bara för att denna intervju är så skön med Yohio lägger jag upp den här också :)
 
Se och lär killar och män, det är inte så farligt att vara feminin och man behöver inte vara bög för att vara feminin. Ävwen om många förknippar det med just HBT vilket jag tycker är synd. I sverige är det enklare som tjej att vara kille okej visst en del får då höra att "Jo klart hon är flata" men fortfarande känns som om det är mer accepterat att vara mer maskulin som tjej än mer feminin som kille. Normer som vi bör fundera igen på. 
 
För min del bryr jag mig inte så mycket om någon är kille eller tjej maskulin som tjej/ kille eller feminin som tjej/kille så länge man är sig själv och nöjd med vem man är så kör hårt. Do ya thing!!! Och om de definierar sig som hetro, homo, trans, qeer eller något annat stör mig inte heller. Va er själva lev ert liv på det sätt som ni känner för och ha kul. Ta vara på dagar och de stunder som är något alldeles speciellt och försök gäller även för mig att leva i nuet men våga för den delen drömma och tänka större.
 
Med drömmar och mycket vilja och jobb kan man nå de mål som så många sa va omöjligt. Skit i vad andra säger gör det du tror på! för med det kommer du komma allra längst!!
 
 
 
//Zai 

Yohio = Melodifestivalen (Y)

Hey!
 
I helgen var det melodifestivalen. Ovetande visste jag inte att Yohio skulle vara med. Tycker att det är grymt kul att han var med äntligen lite bra musik!!... nej men faktiskt. Ganska shysst att ha hela TV:n för mig själv, bra humör, godis och senare under kvällen kunna poi:a på en plats där man inte konstant kommer åt vägar eller möbler runtomkring.
 
Melodifestivalen är även något som påminner mgi så otroligt mycket om när jag och min vän som jag för övrigt väldigt sällan pratar med satt och var kommentatorer och hade as kul :) tider det :) 
 
Här är låten Yohio framförde:
 
 
 
//Zai