Bleeding Out och förväntningar

 
 
Hey!
 
Har spelat denna låt enda sedan jag hörde den för första gången. Gillar den jättemycket kan egentligen inte riktigt sätta ord på vad det exakt är som gör det men den är ganska simpel, med tydlighet och en melodi som tilltalar mig. 
 
Idag är också första gången som jag även sjungit låten lite mer "på riktigt" dock är jag inte nöjd. Måste antagligen börjar tillåta mig själv att inte alltid vara så grymt hård och självkritisk och tillåta mig själv att det inte alltid låter bra eller som jag skulle vilja och bara inse att jag ibland bara får duga som jag är något som inte är helt lätt och som dessutom ibland blir ett hinder mer än till en fördel. 
 
På måndag blir det att övningsköra med trafikskolan första gången kommer med lite tur att övningsköra en del nu hemma under helgen men väääääldigt stor skillnad på bilar etc etc. Så kommer troligen vara lite trögt i början med att hitta dragläge etc etc men ja det kan nog vara bra. Eftersom jag i en sån situation bara måste tillåta mig att göra fel tills jag vet hur man gör rätt. Kommer troligen blir frustrerande men ändå bra!
 
Jag behöver inte alltid ha skyhöga krav på mig själv i allt jag gör!!...
 
//Zai 

Allt för många måsten...

Hey!
 
Istället för att åka med upp igen stannade jag i mellan Sverige och passade på att vara hemma över helgen. Just nu känns det som jag har många Borden och saker som jag borde göra som hänger lite efter mig. Orkar dock inte riktigt ta tag i dem för tillfället. Eftersom jag vet att jag troligen inte får till dem pga en del omständigheter som någonstans arbetar emot mig.
 
Fotograf: Elise Carson ©
 
Därför väljer jag att slänga upp en bild på en grymt fin Divar. En mycket fin hingst från en av praktikgårdarna vi var på. Fick upp ögonen för denna häst för ca 2-3 år sedan då han var en ung och obedömd men mycket lovande unghingst. Idag är han en mycket fin inriden och vacker hingst med en mycket fin bedömning och fortfarande en hingst jag skulle vilja ha ett föl efter. Vilken typ av sto jag skulle vilja matcha honom med har jag redan klart för mig men om det någon gång kommer att vara möjligt har jag ingen aning om. Det får framtiden visa. 
 
//Zai
 
 

Studieresa i mellan Sverige 21-25 Januari.

Strömsholms Slott och delar av klassen. 
 
Hey!
 
Har under hela denna vecka varit på studiebesök och "klassresa" runtom i mellan sverige. Har besökt bland annat Bärby, Jökull och Bri (fd praktik plats) Strömsholm samt K1 ett stall belägget i Stockholm där försvarsmakten och polisens hästar finns. Påbörjade resan neråt i Måndags och blev sedan tre väldigt långa och händelserika dagar som följde. Många roliga och oförglömliga stunder med vänner och bekanta. Har lärt mig otroligt mycket under dessa dagar eller ja det som jag med lite tur lyckats lägga på minnet. Otroligt mycket att ta in men med ltie tur har en del i alla fall gjort ett lite större intryck på mig. 
 
I samband med att vi besökte Strömsholm har vi även fått en föreläsning om vilka utbildningar som är möjligt att läsa inom häst. Inspirerad kan man lungt säga att jag blev men möjligen ännu mer förvirrad/ vilsen. Har en viss aning om vad jag vill söka till men känner mig just nu något lost i den jungeln av utbildningar som man kan gå efter gymnasiet. 
 
Samtidgt som jag verkligen brinner för djur och hästarna, brinner jag även för konst i många olika skeppnader samt företagande etc etc... Dock är trotts allt lite drömmen i nulägget att faktiskt någon gång i framtiden få till Mac Tire. i vilken form eller storlek har jag ingen aning om men Mac Tire <3 säger jag bara.
 
Har även haft med mig kameran under resan och även konstaterat att mitt objektiv inte riktigt fungerar som det ska vilket är något irriterande, då jag inte har så stor lust att lägga ner en massa pengar på det just nu. 
 
//Zai
 
 

MAC TIRE - The Seekers

 
Hey!
 
Tio dagar sedan jag återigen landade på Svensk mark. åtta dagar sedan jag kom tillbaka till Dille varav fem skoldagar. Denna vecka har bestått av plugg och Sagan om Ringen trilogin, samt The Seekers (Mac Tire) vilket är min sida, min story av fantasy delen. 
 
Mac Tire som är mitt och min väns projekt som vi sysslat med under lite mer än två år börjar bli lite mer av ett jobb än en hobby och nu när jag också hittat min del av projektet i fantasy är det inte fritid utan mer ett projekt som konstant lever med en som man liksom aldrig riktigt släpper som man liksom aldrig riktigt hinner med att släppa. Karaktärer, The world from another perspektive.
 
Our prospective.
Through battles and nights that never seem to come to an end.
Whatching the hours as they pass us by 
Falling more and more into Mac Tire 
And little by little letting go of what actually is around us
Because what's surrounding us is really the storys we wright
The people we meet and the attacks and battles we fight our way through 
The camps we build up, and tear down
The tires always closely whatching us 
The Music that inspires us
 
It's not longer just a lonely project that we once started 
It takes us in and out of reality
The teachers constantly trying to keep us intact with school
Constantly reminding us of what is real
and our heads that constantly pulling back to the story
Back to what more or less was a joke
But turned out beeing more a life style
 
Ja vad ska man säga ett projekt, en verklighet, en livs stil. 
 
//Enid Crannrioga 
 

Sharks! :)

Hey!
 
Har sutit och ritat hajar nu ett tag ett av mina absoluta favorit djur, Egentligen älskar jag det mesta som har med havet och det marina att göra. 
 
Här är en film jag hittade om Hajar och deras enorma värde om man ser det från ett Ekoturism perspektiv.
 
 
 
//Zai 

Happy to be apart of this thing we call Speciall!

 
Hey på er!
 
Imorgon har jag planer på att åka in till stan och träffa vänner. Hoppas verkligen att jag ska kunna göra det. Ska bli grymt kul och för första gången på något år om inte mer så är vi med lite tur alla samlade, med även en lite nykomling <3 Närmare bestämt Nelli som är min väns dotter :)
 
Längtat nå grymt efter att få träffa alla igen och ser grymt mycket fram emot det. Har ingen aning om när nästa gång ska bli eftersom en av mina vänner åker till Zenegal om ca två veckor och inte kommer att vara hemma på 6 månader. 
 
Trotts att vi lever så otroligt olika liv på så otrligt olika ställe tycker jag att det är fantastiskt att vi fortfarande håller ihop. Ni betyder grymt mycket för mig och hoppas att vi kan hålla ihop många år till! <3
 
//Zai 

When food dosn't work let's do Cola instead.

Hey på er!
 
Coca Cola är vad jag typ levt på so far under 2013. Äntligen börjar jag kunna äta något vilket jag inte alls kunde förut. I slutet av denna vecka hoppas jag i alla fall på att kunna äta utan att må illa i alla fall sen gäller det att fortsätta trappa upp det sakta men säkert tills att jag kan äta normalt igen.
 
Är sjukt att äta så lite. Har svimmat lätt när jag inte ätit tidigare, men har inte haft någon chans att äta pga min kropp samt har helt tappat aptiten, imorse kände jag för första gången att jag böejade bli lite svim färdig... efter fyra dagar nästa utan mat... 
 
Kanske kan lära mig något från detta. Att kanske bli lite mer utthållig när det kommer till mat vilket inte vore helt fel. Tror också att träningen i USA har hjälp när det kommer till mat och mina "fall" som jag allt för ofta fått här i Sverige. 
 
Ha re bra!!
 
//Zai 

Ron Pope - One Grain of Sand

 
 
//Zai 

When the sky is you're limit... at least for a while...

Foto: Elise Carson ©
 
Hey på er!!
 
Har fortsatt att fundera på vad som händer om fem månader ja det är en stund kvar men sent eller tidigt så borde jag någonstans ägna lite tid åt att tänka och fundera på vad som händer sedan. När mina 13 långa år som elev, studerande, gymnasie elev, grundskole elev och stressad pluggis äntligen är över. 
 
Jag har just nu två ideér om vad jag kan tänkas hitta på. Två vägar som jag tror inte är helt ovanliga. Den ena är att fortsätta plugga på nytt men nu något kanske lite mer specifikt och lite mer inriktat på det jag kan tänkas vilja syssla med. Jag har tittat på allt från olika socionom program olika program/ utbildningar som har med media att göra men även en hel del foto utbildningar. Om man också tittar på arbetsmarknaden är det inga direkt brist yrken som dessa utbildningar skulle leda till. Enligt mig kan dock detta inte bara vara vad som styr vad man vill hitta på sen. 
 
Den andra vägen är att jobba från nu i Sommar någon gång och fram till Januari och efter det åka utomlands, kan vara allt från Island till Nya Zeeland eller nåt land jag inte ännu tänkt på. Hur man då går tillväga för att ta sig utomlands finns det många olika alternativ till. Finns många företag som arbetar med att just hjälpa unga att uppfylla dennes egna drömar och åka till ett annat land men också många andra intressanta och roliga möjligheter. Sedan beroende på vad man vill göra kan man ju alltid åka med någon eller själv. Hur det blir vet jag ej idag båda har sin charm och sina möjligheter. 
 
När det kommer till Språk är det såklart lättare att åka till ett land där man behärskar språket. Något man bör tänka på i förväg, eftersom det i alla fall för min del kommer ta sin lilla tid att lära sig ett nytt språk.
 
Så dessa två val/ möjligheter är vad jag funderar på just nu. och vilken eller om det blir någon av dessa får framtiden avgöra... :)
 
//Zai 

Slutsträckan blir allt kortare 5 månader kvar.

 
 
Hey!!
 
Med studenten om fem hela månader och arbetslösheten som är hög här i Sverige börjar oron om min framtid och jobb växa bland de som står mig närmast. Kan inte riktigt påstå att jag är nå speciellt orolig även om tiden har en tendens till att passera fort så är det en så länge fem månader kvar.
 
Just nu lägger mitt fokus mer på att bli frisk efter att mer eller mindre varit sängliggande i 4 dagar. Har knappt ätit något under de senaste dygnen vilket jag numera alltmer märker av. Inte det roligaste då jag inte har någon aptit eller är så tillfreds efter jag ätit då jag blir illamående igen. 
 
Konstaterar gång på gång att jag mer eller mindre varit sjuk hela lovet. Dock har jag ändå hunnit gjort ett och annat vilket är bra.
 
Just nu vill jag bara känna mig bättre. imorgon hoppas jag på att kunna åka till stan för att på lördag återigen infinna mig i mitt rum på skolan i Jämtland. 
 
Något jag faktiskt ser fram emot för tillfället. Att med lite tur komma till min rätta och börja ta dagarna lite som de kommer. Utan stress utan oro, att försöka finna mig i lugnet och den galenskap som sista terminen på Dille mycket kommer att bestå av. 
 
//Zai