RIP, Fakur från Övergran! <3

Hey!
 
Idag fick underbara och fina Fakur somna in. 17 år gammal, efter en period av hälta som inter ville bli bra. Träffade honom för ungefär 9 år sedan och för ungefär 6 år sedan har vi haft allt mer med varandra att göra. En trogen och rolig lektions häst som jag lärt mig massor av. Alla de gånger då vi haft olika idéer som jag både under tiden och efter bara skrattat åt. De lektioner och stunder när vi verkligen glänste och verkligen förstod varandra. Alla de turer vi haft tillsammans då han varit en underbar häst med massor av energi och alla de turer jag varit med på då han varit en trogen turrhäst med ibland egna ideér. 

En häst med otroligt mycket humor och personlighet som alltid vetat sin plats och som så fort fick en speciell plats hos mig. Har varit otroligt lärorika och roliga år med massor av minnen, lärdomar och upplevelser. 
 
Älskade vän, nu är du äntligen med Birka <3 igen ytterligare en själ som som under hennes sista tid stod mig mycket nära. 
 
Fakur en trogen vän i alla lägen! <3
 
HIttade tyvärr ingen bättre bild på Birka <3 som gick bort för 3-4 år sedan. 
 
//Zai 

Inspiration!

Hey!
 
Har länge haft för mig att börja dansa skulle vara grymt kul, något jag fortfarande tycker, dock har det inte hänt ännu, När jag är hemma kör jag dock mitt egna dans race, så grymt jäkla kul!!
 
Hittade nyss dess filmklipp vilket återigen gav mig insperation!
 
 
  
 
 
//Zai 

Grekland sommaren 2013!! :)

Bild: Sist vi var i Grekland, Ute och fotar runt 5 snåret när solen går upp över horizonten :)
 
Hey!
 
Något som jag ännu inte nämnt här på min blogg är att jag kommer att åka till Grekland i sommar igen vilekt kommer att bli otroligt kul! Grekland är helt underbart, och kanske lite extra eftersom jag har släcktingar från Grekland vilket gör att jag känner någon typ av samhörighet eller någe. Massa trevliga människor och massa roliga saker att fotografera.
 
Dessutom kommer min farmor och hennes syster från USA ditt om allt går som planerat vilket ska bli intressant och kul! 
 
Ser grymt mycket fram emot att åka ditt!!! Vi ska precis som när vi var där sist sommaren 2011 åka till en av Grekland många öar. 
 
//Zai 
 
 

AWSOME with results!! :)

 
Hey!
 
Efter att ha skickat in över 40 jobb ansökningar är jag antagen till interjuv till ett jobb som jag verkligen kan tänka mig. Ska bli jätte intressant och roligt och se vad detta kan leda till. 
 
Har också blivit antagen att få jobba som volontär på Hultsfred "Happy face" ska bli skit kul att få jobba där och träffa massa nya människor och få fotografera roliga och intressanta artister. Väntar fortfarande på svar från Urkult men känns inte jätte brådis med att få svar från dem eftersom jag inte riktigt vet när det kommer till jobb etc. 
 
Idag gjorde jag också min opponering samt höll mitt övertygande tal. Ingen topp respons dock var jag glad att det i alla fall var över efter fyra minuter. Vilket också var en bra och godkännd tid från min sida. Skulle vara minst 2,5 och högst 5 så fyra minuter för en person som vanligtvis pratar fort är bra, så jag är nöjd. Egentligen är det också bara en persons respons som verkligen betyder något och där fick jag bra respons vilket jag är nöjd med.
 
Haft betygsamtal också i Arbetsliv Naturbruk vilket gick bra, Otroligt glad över de praktiker jag varit på och allt jag lärt mig otroligt intressant och lärorikt att få vara på många olika ställen vilket jag också varit på. Haft tre praktik perioder och hunnit med att vara på sex olika ställen med ganska stor variation på verksamhet med bra konkreta omdömen. Har också fått MVG i den kursen vilket jag är glad över. AWSOME! Ett till i min samling nej men lite så. 
 
Från att i början av min skolgång haft det väldigt tufft i skolan och böhöva lägga ner många timmar i plugget för att lägga på den nivå jag sä länge strävat efter och faktiskt få resultat känns riktigt bra och roligt!
 
//Zai/
 
 

When i miss you the most!

Bild: Nea <3
 
Hey!
 
Om det deffinitivt är någon som ger mig glädje och energi och som jag saknar nå grymt så är det Linnea! En rolig och inspirerande dessutom helt underbar tjej! bättre vän går troligen inte att ha. Lyckas alltid få mig på bra humör och tillföra ett leende till mina läppar oberoende av hur omöjligt och tråkigt saker kan kännas.
 
Otroligt glad över att jag lyckats bibehålla kontakten med henne och det lilla gäng som jag umgicks mycket med under första året på gymnasiet i Solna.  
 
Ser grymt mycket fram emot i sommar!! <3
 
Kanske vore något att slänga på sig kigurumis och dra till Arlanda i Juli <3 Haha :D 
 
//Zai 

När dimman läger tunnn...

Foto: Jag in action. 
Fotograf: Erika Böös 
 
 
Hey!
 
Sena kvällar, tidiga mornar, dagar av stress och energi som bara verkar försvinna, så snabbt jag känner mig motiverad så försvinner det i min vardag. Tur att fredagarna finns just nu, Haha... Roller Derby kan man typ säga är vad jag brinner för just nu, utmana mig själv, lägga precis på gränsen där jag riskerar att ramla och försöka undvika det. Träffa nya människor med energi. Istället för att konstant mötas av vad som så ofta känns som damsugare. 
 
Jag längtar härifrån, jag längtar efter att umgås med människor som ger mig energi och glädje igen. Att känna mig motiverad och inspirerad. Skapa och få vara kreativ utan att stressen och alla läxor konstant ska komma ifatt mig och tynga ner mig igen. 
 
Spendera timmar i stallet med individer som ger mig glädje och energi, få umgås med människor som tror på en och bara få vara. 
 
Man behöver inte alltid flytta ditt saker som man vill göra finns. Man behöver inte alltid anpassa sig efter den befintliga aktiviteten. Utan det är fullt möjligt att bygga upp något nytt. Hitta de där individerna som brinner för något minst lika mycket och ha det som utgångspunkt. Skapa något nytt på den plats man är. Få möta och träffa nya individer ha kul och leva. 
 
Inte konstant gå på tomgång när gnistrorna slår till. 
 
//Zai 
 
 

When school starts to get way to long...

Hey på er!!
 
Igår fick jag reda på att jag skrivit ett förmånga ord på ett prov vilket ledde till ett VG istället för MVG störrande små misstag. Idag fick jag reda på att jag håller på att sänka mig i ytterligare ett ämne Grattis Elise! 
 
Haha nej men kanske att min skoltrötthet börjar lyssa igenom lite vilket inte är så bra eftersom det är nu det gäller lite granna. Fast åh andra sidan har jag alltid varit morgon pigg men och nu kommer jag knappt upp på morgonen. 
 
Think i am quite done with school! I alla fall här!
 
//Zai! 

Klick bom klick bom klick bom whooops!

 
 
Hey!
 
Grymt skönt att bara prata ut om saker och prata om saker som vi så sällan ändå diskuterar. Faktiskt riktigt kul. Tror dock inte att mitt första klick klick under min Dille tid är helt över. Tror mest att förhållandena gynnar mycket annat vilket också är lite fokuset just nu. Fördel eller nackdel vet jag inte men jag är i alla fall glad eftersom en del underlättar så grymt mycket. 
 
 
//Zai

Ohh yeah!

Hey!
 
Bara för att jag råkade få världens inspiration igår och lyssnade på denna låt väldigt slumpmässigt!! :)
 
Kul med lite drag och låtar som jag aldrig lyssnat på förr. 
 
 
 

SKOLA SKOLA JOBB... WUT?!?

Hey!
 
Har precis haft Svenska och alla har läst upp deras student tal eller ja så långt de kommit. Igår skickade jag in min ansökan till Högskolan och imorrse påbörjades tidigt och en och annan frustration väcktes och kom till ytan. 
 
Jag har under förregående vecka börjat inse att den situation som är här med vänner etc har blivit väldigt låst. jag kan beskriva dagarna utan och innan och min vardag börjar känns otroligt monotont. Alltid samma sak alltid samma sak, alltid samma sak. 
 
Så klart har vi haft otroligt kul men i hel het känns det otroligt monotont, Har sån grym lust att dra någonstans hitta på saker, åka utomlands bara göra något kul komma bort från vardagen med personer jag bryr mig om. Dock är det mycket lättare sagt än gjort, inte att inte viljan finns men inte ekonomin. Klart att det är svårt att få ekonomin att gå ihop. Konstant mängder av utgifter och sällan att studiebidraget räcker om man skulle göra allt det där jag egentligen skulle vilja. 
 
Dock finns det saker att göra åt det. Snart är sommaren här och många tar ledigt, säsongs jobben kommer fram och många företag letar förstärkning. Jag har en så länge sökt ett 30 tal jobb. Jo visst jag säger inte att det är enkelt att hitta ett jobb eller liknande men det gäller att inte vara pettig och det gäller att inte ge upp. Ett tråkigt jobb med en okej lön är alltid bättre än inget jobb om man behöver erfarenhet och extra cash i kassan. 
 
//Zai 

Dille- Emma!

Hey!
 
Står inför ett Dilemma! (stavning?)  Har börjat hitta nya gnistor här i Jämtland, Är med i en styrelse som arbetar för något jag verkligen brinner för, träffar massa nya roliga människor. Hittar nya aktiviteter känner allt mer att man inte behöver vara i någon storstad eller på platser där saker som jag gärna vill arbeta med redan finns utan man kan lika gärna starta upp saker där man är. 
 
Har börjat lägga en liten plan på hur min framtid kommer att se ut. Har aldrig tidigare sätt mig själv arbeta inom försvaret eller liknande men tänker mer och mer att jag ska göra GMU. Krävande som fan men så otroligt mycket lärdomar och trotts allt älskar jag att vara ute, pressa mig själv, trycka på mina begränsningar och utmana mig själv och det är just vad man får göra mycket inom GMU samt lära sig otroligt mycket. En fördel är också att de allra flesta vet exakt vad det är och det har ett bra ryckte etc vilket är bra osv.
 
Imorrn är det att hålla tal som står på schemat, kan inte säga att jag ser fram emot det men det får gå som det går lite granna. 
 
//Enid

Huller om buller upp och ner och ner och upp

Hey!
 
Har upptäckt ett och annat som jag mycket hellre bara skulle vilja ignorera men ja lättare sagt än gjort när man blir hes som fan och tankarna far runt i hundra åttio. I helgen var det Öppethus vilket bettyde att det bara blev en helgdag och en sovmorgon. Dumt nog åt jag knappt något under lördagen vilket gjorde att jag vaknade relativit tidigt under Söndagen. 
 
Tränade, träna hästen, tittade på en serie och sedan blev det film. En ganska okej helgdag dock lite kort men men två månader kvar och sedan OUT! :)
 
Idag är det sista dagen för att ansöka till Högskola så just nu sitter jag mitt i och funderar på vad jag ska söka till hösten. Mest kurser men också några program, både på Miun, konstfack, stockholms Universitet, Uppsala Universitet mfl... får se hur det går har ej rangordnat dem ännu. 
 
Haha kanske ändå blir kvar i Jämtland ett tag till. :P
 
//Enid/ ZAI 
 
 

Soon soon soon <3

Hey!
 
It' dosn't matter how things are around, If i am something to bring in to the future, i do suggest i dont get treated like any thing else or anything less.
 
 
 
 
//Enid <3

The longer it goes the further apart we will be! Now or never!

Yes soon we will be far apart, soon we won’t longer be so close, and soon I could me many hundreds of miles away. Somewhere that feeling can be scary. I would like to make the best of the time that is left but right now it feels like a lot is working against me. Like there is no other way then what is right now, and it just won’t change no matter how hard I try. It’s sad to think that I am right now the one that hopping for a change and still the only one. For me to try to turn things around is kind of useless.

I want the last months to be months of many memories, days to remember.  If this will be the case I doubt today but I can’t do more than hope.

Most likely these last months will count more then many think, these months will for me trigger or kill what happens the coming years and who will be in it!

//Enid


Inspiration på hög nivå! :)

 
 
Inspiration på HÖG NIVÅ!!! Saknar bara en underbar hund att dela träning och promenader med! I alla fall här där jag befinner mig nu!
 
Hoppas dock på att det ska bli ändring på det om ett tag, hur långt har jag ingen aning om men vill verkligen ha en hund som man kan börja träna med seriöst och köra järnet med :)
 
//Zai 

NICE!!!

 
 
Detta filmklipp förändrade min kväll! Självklart är jag vilsen men denna film får mig att tro och hoppas på något jag så länge försökt med men inte riktigt lyckas med. Det är precis det här det handlar om! Att trotts att många må vara emot dig eller liknande och tycka att du är konstigt att en dag gå upp och göra det du tror på det du vill och visa världen att du vågar och kan, som så många aldrig skulle göra. Att visa att du är unik!
 
Att våga släppa taget om allt som kallas trygghet och bara göra vad man tror på, göra det man vill, eller bara kasta sig ut i det okända och hoppas på det bästa!
 
//Zai 
 

Hello goodbye...

Hey!
 
Efter att min dag inte alls blev som var planerat var jag på Dille betydligt tidigare än jag tänkt. Skönt på ett sätt dock börjar frustration och längtan efter delar från förr komma tillbaka. Saknar en del perioder nå grymt! Saknar min vän som just nu befinner sig på andra sidan atlanten!... Skulle vara så härligt att träffas. Träffa gänget samlat som en grupp, umgås snacka och göra saker tillsammans. Få motivation och energi, känna glädje och vara hoppfull! Fan vad jag saknar den tiden!
 
På en del andra punkter saknar jag det som var förr, tider då jag inte var lika frustrerad, utan ganska lugn och glad, nöjd och hoppfull, idag känns det som om saker och ting är något helt annat!
 
59 dagar kvar av mitt liv som Gymnasie elev, fängslad av mina egna val, på gott och på ont. 
42 Skoldagar kvar! 
17 dagar ledigt minst kanske någon till
UNDERBART!!!
 
Imorgon ska vi börja skriva på våra student tal. Dock har jag redan börjat och skrivit ca två A4 redan om det blir de talet jag håller vet jag dock inte, så återstår att se. 
 
Ha re !
 
//Enid
 
 
 

Vår tankar och vår väder :)

Hey!
 
Våren är här vilket är otroligt härligt! Var ute på en promenad och bara tog det lungt med vovven i solen, mysigt värre :) Hade även med mig min kamera :) Blev en och annan bild på min lilla vovve <3 dock inte det lättaste att fota henne eftersom hon total ignorerar mig när jag sitter med kameran xD Göllig vovve liksom :P
 
Fotade också ankor lite grann dock lite svårt när man hade med sig en hund som gärna skulle vilja smaka på en eller ja i alla fall jaga lite och se vad som händer. Dock satt hon snällt bakom mig när jag försiktigt närmade mig dem.
 
//Zai 

Påsklov awsome!

 
Fotograf: Elise Carson ©
En av de bilder jag har med i min ansökan :)
Motiv: Eric Saade, Pride 2012. 
 
Hey!
 
Har so far varit ett väldigt skönt och bra lov, har kört fem gånger på fyra dagar vilket jag är väldigt nöjd med känner mig otroligt bekväm bakom ratten vilket ger mig hopp om att det kanske inte är en evighet tills jag faktiskt kan ta körkort. Läser nästan dagligen om människor som tar körkort och längtar allt mer efter att själv kunna skriva det och ha det där lilla plastkortet i min hand. 
 
Jag har också hunnit med att rida två gånger dock inte ännu min egna häst. hunnit umgås med vänner och familj och faktiskt en så länge lyckats hålla samms med familjen. sökt 12 olika jobb och snart gjort klart min ansökan till en foto utbildning. 
 
Jag vet inte om jag vill säga att jag hoppas att jag ska komma in eftersom det är väldigt höga krav för att komma in samt att de värderar år inom yrket väldigt högt vilket landar på ungefär noll för min del. Någonstans har dock ansökningen get mig inspiration och hopp om att komma in. Men vill som sagt inte hoppas för mycket för att undvika att bli besviken om jag inte kommer in. 
 
Just nu håller jag också på att titta på andra utbildningar och andra sysselsättningar, Dock vill jag helst jobba resten av året. för att sedan möjligen söka till GMU eller annan utbildning under hösten och eller åka umotlands för att jobba eller se mer av världen. Hur det blir till sommaren hoppas jag på att få reda på inom en snar framtid. 
 
Imorgon ska jag i alla fall iväg till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. 
 
//Zai/Enid