Toppur <3

Hej!
 
DIskuterade lite fram och tillbaka under gårdagen om Hästar osv och konstaterade att troligen så kommer Toppur hästen jag och mamma haft ihop troligen aldrig kommer att bli Till Salu. Underbarare häst får man leta länge efter. Så klart att saker och ting kan förändras och så men antingen kommer han att stå hemma och tränas/ ridas av min mamma eller med lite tur någon gång i framtiden kommer han återigen komma upp till Jämtland och vara hos mig. Saknar hästarna och stall livet massor och skulle egentligen vilja åka hem snart och dra ut på en mysig ute ritt men min finna häst men har inte ritkigt tid för det just nu så får hoppas att jag hittar en foder häst här i Jämtland som jag kan rida och träna. :)
 
En bild på Toppur från i somras :)
En bild på Toppur 2010 första sommaren 
En bild på mig och Toppur 2011?!
En bild på mamma och Toppur från när mamma var och hälsa på på Dille 2012 Vinter
 
//Zai 
 

Återigen HELG! :)

Hej på er!
 
Håller återigen på att bli sjuk värker i hela ryggen och haft huvudvärk från och till. Kul kul -> not. 
 
Har fått lite mer orning på min cykel nu. Köpte en skiftnyckel igår och har rättat till en detalj på ett av hjulen samt styret och sadeln så nu hoppas jag kunna cykla iväg till dollar och sedan vidare till Willys/ ÖoB eller dyl för att handla lite :) 
 
Fick även ett mail från Island idag igen, alltid kul att höra från dem och är bara att konstatera SAKNAR Island nå grymt!!
 
 
//Zai 
 

Första Normala veckan!!

Hej!
 
Har snart bott i min lägenhet i en hel månad. Känns awsome att äntligen stå på egna ben och allt vad det innebär. Dock kan det faktiskt även bli lite lång tråkigt. de första två veckorna när jag var i Jämtland igen och bodde här var det nollning vilket innebar att jag iprencip bara sov i min lägenhet. Eftersom det var väldigt mycket aktiviteter och blev en del sena kvällar samt att jag också spenderade mycket tid på campus och med vänner etc.
 
Veckan efter nollningen var jag som sagt i Bydalen och undersökte vattnet och dess kvalitet i fjäll bäckar. 
 
Detta är med andra ord första "vanliga" och mer normala veckan i min lägenhet. Som sagt är det lite segt ibland. Eftersom om man tappar motivationen eller dyl är det lätt att bara vara och inte göra så mycket. Har i alla fall internet vilket jag inte hade de två första veckorna här. Något som är jätte skönt. Var även mycket på biblioteket första veckorna och kollade upp viktig information och läste. 
 
Har också haft min första körlektionen här uppe efter sommaren. Skönt att komma igång igen. Har kört mycket med pappa på hemma plan men nu gäller det att fin slippa på allt och få med de sista delarna av körningen som jag inte tränat lika mycket på. 
 
blir även körlektion imorgon vilket jag ser fram emot. Har också bestämt mig för hur jag ska sätta allt i system med plugg, de böcker jag ska läsa både för körkort och utbildningen samt allt annat jag också vill hinna med och måste göra. Så det är bra! Skönt att ha lite koll på saker och göra saker och ting i god tid istället för att få en övveraskning och sitta i sista sekund. 
 
Imorgon blir det en tidig morgon med plugg/körlektion och sedan en intressant föreläsning inom företagsamhet vilket ska bli jätte intressant!!
 
//Zai 

Awsome kväll

Hej!
 
Igår blev det en mindre fest då jag hade några vänner över. Trotts att vi blev väldigt få var det väldigt trevligt men roliga och intressanta samtal men även musik och dans :) Awsome kväll med andra ord. Har också en vän som stannar över helgen vilket alltid är trevligt. :)
 
Idag blir det mest att ta det lungt och troligen gå förbi en loppis här i stan för att se om man kan göra några roliga fynd. 
 
Otroligt snygg bild på oss från första helgen i lägenheten 
 
 
//Zai 
 

Awsome helg fotosession (söndag)

Hej!
 
Idag kom jag på att nu när man ändå har sällskap att dra ut och fota. Först var det tänkt att vi båda skulle fota varandra men efter lite om och men fick jag vara motivet och min vän stå för fotograferingen. 
 
Blev en rolig och inte så seriös foto session nere vid vattnet. Inte heller så planerat utan mest tog det som det kom och där vi tyckte kunde bli en rolig bild :) 
 
Är kul när man drar ut helt utan krav på något speciellt och bara mest fotograferar fritt och som det faller en in. Låta naturen och miljön runt omkring inspirera en. 
 
Här är några av bilderna från när vi var ute:
 
 
 
 
 
Fotograf: Erika B
Figur framför kameran/modell: Elise Carson 
 
//Zai 
 
 

Fredag den 20 September

Hej!
 
Fredag idag och har bott i min egna "lägenhet" i ca tre veckor. grymt skönt att bo själv och kunna göra vad man vill vilken tid på dygnet som helst. 
 
Kom precis hem från min första arbetsintervju här uppe i jämtland och andra någonsin om man bortser från de interjuver jag haft via samtal osv. 
 
Sökte jobb i somras och nu har de återigen behov av att anställa nya medarbetare. Är ett företag som sysslar med allt inom städ och andra hushållsnära tjänster. Vilket jag tror skulle kunna passa mig. 
 
Just nu väntar jag på att några vänner ska komma hit och fira min föddelsedag ett antal dagar/veckor senare. Dock har jag också namnsdag idag vilket är nice :)
 
Ha re så bra!! ses i dimman!
 
//Zai 

Hemkommen efter en vecka i Bydalen

Hej!
 
Nyss hemkommen från en vecka i Bydalen. Blev ingenting som jag tänkt mig hade förväntat mig en vecka av regn och att vara ute på fjället och att spendera nätterna i den lägenhet vi fått tillgång till. Dock blev det inte så. Blev en dag av fjälltur/ vandring längst med en fjäll bäck där vi tog massa olika prover och dyl för att kunna avgöra vatten kvalitetn och dyl. Roligt och intressant och trevligt sällskap. 
 
De andra dagarna satt vi mycket och gick igenom resultaten och jobbade/ bearbetade med dem. Vilket såklart var intressant men inte riktigt vad jag tänkt mig. 
 
Veckan avslutades med en After Work i baren vilket var trevligt! Klart en härlig vecka med massor av roligt folk och många härliga bilder från fjällen. 
 
Självklart hade jag med mig kameran och hade dessutom 32 g ledigt minne med mig. Dock använde jag bara mitt 16g minnes kort men en hel del bilder blev det ändå att gå igenom. :)
 
Gruppen in action på fjället på ca 900 meter höjd över havs nivån :)
 
//Zai 
 

When i am missing it the most! :)

Hej!
 
Sitter i Bydalsfjällen och är på en studieresa och går konstant in på olika sidor på nätet som har med hästar eller Island att göra. Börjar inse hur otroligt mycket jag saknar att vara på Island. Att få rida i en ökad tölt eller bara rida en häst som man verkligen trivs med. Den underbara och någonstans så magiska känslan saknar jag nå grymt. En explosiv galopp, eller bara få gungas fram och tillbaka när mas passerar träd efter träd i skogen. 
 
Nu är det ca tre veckor sedan jag red och har bara hanterat/jobbat med en häst en gång sedan jag flyttade upp till Östersund igen! Hoppas dock på att det ska bli ändring på det. En sak vet jag, antagligen så kommer jag inte klara mig utan en häst så länge till. Just nu är också perfekt väder. halv kyligt och soligt härligt höst väder och perfekt ridväder och som jag längtar och saknar det!! 
 
Ne förändring ska ske inom en snar framtid för detta fungerar inte! Behöver mina fyrbunda lurviga små vänner deras värme och utmaningar och alla otroligt härliga och roliga stunder. 
 
 
 

Nya tider med mycket förändring!

Hej alla mina härliga läsare!
 
två veckor utan internet är ingen gynnsam situation. I alla fall inte om man ska försöka hänga med i plugget och förstå vad det hela handlar om. Nu äntligen har jag fått till internet på hemma plan. Lagom till veckan i fjället. 
 
På de två veckor som gått då jag inte bloggat har mycket hänt. Jag har återigen lämnat stockholm/Uppsala trakten för att bosätta mig på nytt 60 mil norrut och blivit student och nolla och etta på MIUN - Mitt Universitet. 
 
Jag har precis påbörjat Ekoentreprenörskaps programet på tre år och har hittilis avklarat två veckor -> inte så mycket om man tänker att det är tre år men alltid något. Dock känns det på ett sätt som om jag nyss flyttade upp. På ett sätt känns det som om jag har varit här i evigheter. 
 
Träffat och lärt känna otroligt många nya och intressanta personer och börjat se en helt ny och okänd miljö lite som hemma på ett sätt i alla fall när det kommer till studier. 
 
Om det här blir den bästa tid av mitt liv som så många andra påstår vet jag inte men är grymt taggad! Är otroligt kul att träffa nya människor och lära känna dem. Det är även många studenter från andra länder vilket inte är helt dumt heller. Många olika kulturer vanor och människor som hamnat på samma ställe med samma mål att lära oss ännu mer och i mitt fall lära oss ännu mer om den miljö och plats vi lever i/på. Inte minst också hur vi tillsammans ska kunna bevara och ta hand om den på bästa sätt. 
 
//Zai/Enid